Σε πεντάστερο προορισµό θα µετατραπεί η Αθηναϊκή Ριβιέρα το 2024. Ηδη, εκτός από τη µεγάλη επένδυση του Ελληνικού, υλοποιούνται επενδύσεις εκατοντάδων εκατοµµυρίων ευρώ στις Α' και Β' Πλαζ Βούλας και στην Ακτή Βάρκιζας, ενώ σε στάδιο κίνησης βρίσκεται και το «Project Voula». Σε πιο προχωρηµένο στάδιο βρίσκεται η νέα ανάπτυξη µε το όνοµα «91 Athens Riviera» στην Α' Πλαζ Βούλας.

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το νέο camping πέντε αστέρων

Οι εργασίες για το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη και το νέο camping πέντε αστέρων, ή αλλιώς και glamping, που θα περιλαµβάνει 30 πολυτελείς σκηνές, µε την υπογραφή της Grivalia Hospitality, υπολογίζεται ότι θα ανοίξει για δοκιµαστικούς λόγους τον Ιανουάριο, ενώ θα είναι πλήρως λειτουργικό τον Ιούνιο του 2024.

Η επένδυση αναπτύσσεται σε έκταση 45 στρεµµάτων, η οποία παραχωρήθηκε από την Εταιρεία Ακινήτων ∆ηµοσίου (ΕΤΑ∆) στον δήµο για 40 χρόνια, έπειτα από διεθνή διαγωνισµό. Εκτός από το πολυτελές κάµπινγκ θα δηµιουργηθεί και ένα tennis club, που θα αποτελείται από 8 γήπεδα. Παράλληλα, ο χώρος θα περιλαµβάνει εσωτερικό και εξωτερικό γυµναστήριο µε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισµό, καθώς και γήπεδο για beach volley.

Διαβάστε ακόμα: Αλλάζει πρόσωπο και status η Αθηναϊκή Ριβιέρα - Ξεπερνάει ακόμη και το αγοραστικό ενδιαφέρον της Μυκόνου

Ανάπλαση της Β' Πλαζ Βούλας

Τον Νοέµβριο αναµένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες για την ανάπλαση της Β' Πλαζ Βούλας από το επενδυτικό σχήµα ΤΕΜΕΣ του Οµίλου Κωνσταντακόπουλου και του Οµίλου Olayan. Ηδη έχει ξεκινήσει η περίφραξη του έργου, ενώ το προηγούµενο διάστηµα εγκρίθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες. Πρόκειται για ένα οικόπεδο περίπου 60 στρεµµάτων, όπου θα δηµιουργηθεί µια µεγάλη κολυµβητική έκταση.

Οι επενδυτές προχώρησαν στην από κοινού µε τον δήµο διαµόρφωση των σχεδίων για την ανάπλαση της συγκεκριµένης έκτασης στη Βούλα. Ο κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης, την οποία προγραµµατίζει η υποµισθώτρια Athens Beach Club Α.Ε., είναι η δηµιουργία οικογενειακής ζώνης σε έκταση 40 στρεµµάτων, ενώ τα υπόλοιπα 20 στρέµµατα θα διατεθούν για τη δηµιουργία ζώνης αθλητισµού.

Στη Β' Πλαζ αναµένεται ακόµα να λειτουργήσουν δύο εστιατόρια, τρία αναψυκτήρια, παιδότοποι και αθλητικές εγκαταστάσεις. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ και µε βάση το χρονοδιάγραµµα η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται για τον Μάιο του 2024, γεγονός που θα σηµατοδοτήσει την επαναλειτουργία της Β' Πλαζ Βούλας ύστερα από περίπου 30 χρόνια.

Ακτή Βάρκιζας

Επειτα από σηµαντικές καθυστερήσεις, άνοιξε ο δρόµος για την αναµόρφωση της Ακτής Βάρκιζας, η οποία µετά τον διαγωνισµό που διενήργησε ο ∆ήµος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης φαίνεται ότι κατέληξε στην εταιρεία Black Wave Varkiza, που συνδέεται µε τον Οµιλο Γιαννακόπουλου.

Η συγκεκριµένη εταιρεία προσέφερε τίµηµα 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως και επιπλέον 6% επί του τζίρου για τη µακροχρόνια υποµίσθωση της ακτής για περίοδο 25 ετών, η οποία αποτελεί το απόλυτο ακίνητο-φιλέτο.

Στην ακτή προβλέπεται να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του Yabanaki, να δηµιουργηθούν αναψυκτήρια και ένα εστιατόριο. Για την ελεύθερη παραλία της κάποιες από τις προβλεπόµενες χρήσεις και δραστηριότητες που προτείνεται να σχεδιαστούν είναι η δηµιουργία µιας διαδροµής πεζών και ποδηλάτων, γήπεδα τένις, µπάσκετ, χώροι αθλοπαιδιών, σινεµά. Στόχος της εταιρείας είναι η ακτή να λειτουργήσει, πέρα από τους θερινούς µήνες, ως ένας δηµόσιος χώρος συνάντησης.

Διαβάστε ακόμα: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ξαναζεί τον μύθο της - Γερμανοί, Αυστριακοί και Ελβετοί επενδυτές αγοράζουν σωρηδόν κατοικίες

Ξεκινούν οι εργασίες στο «Project Voula»

Σε τροχιά υλοποίησης έχει µπει η µεγάλη τουριστική και οικιστική επένδυση µε το όνοµα «Project Voula», στα Κτήµατα Κόνιαρη στη Βούλα, καθώς τον Νοέµβριο ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες. Η επένδυση, ύψους 170 εκατ. ευρώ, που έχουν αναλάβει οι Αµερικανοί των Hines και Henderson Park, προβλέπει τη δηµιουργία ενός σύνθετου τουριστικού συγκροτήµατος 400 πολυτελών κατοικιών, το οποίο θα ολοκληρωθεί τµηµατικά σε βάθος πενταετίας.

Τα έργα κατασκευής στο πρώτο από τα εφτά οικοδοµικά τετράγωνα αναµένεται να ξεκινήσουν στα µέσα Νοεµβρίου, καθώς έχουν εκδοθεί το προηγούµενο διάστηµα όλες οι απαραίτητες άδειες, αφού ολοκληρώθηκαν οι γεωτεχνικές µελέτες, βάζοντας και επίσηµα τέλος στις καθυστερήσεις, οι οποίες εµπόδισαν το έργο να παραδοθεί το 2024, όπως ήταν το αρχικό πλάνο των επενδυτών.
Στόχος τους είναι η κατασκευή ενός πρότυπου οικισµού, που θα αποτελείται από 400 πολυτελείς κατοικίες, µε τους ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση σε µια σειρά παροχών και υπηρεσιών, όπως φύλαξη και ασφάλεια, κοινόχρηστες πισίνες, ενώ θα υπάρχει και κεντρική διαχείριση ζητηµάτων, όπως η καθαριότητα και η συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων.

Ακόµη, θα συνεχίσουν να υφίστανται δρόµοι και πεζόδροµοι, όπως ισχύουν µε βάση το υφιστάµενο πολεοδοµικό σχέδιο, που προβλέπει τη ρυµοτόµηση της περιοχής. Επί της ουσίας δεν καταργείται καµία οδική αρτηρία, αντιθέτως πρόκειται να διανοιχθούν και ακόµα δύο δρόµοι που δεν είχαν δηµιουργηθεί έως και σήµερα, ενώ στη συγκεκριµένη επένδυση θα υπάρχουν πολλοί πράσινοι χώροι.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής / Της Μαρίας Καλούδη