Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ανέβει στη ΔΕΘ. Ετοιμάζεται να πει νέα ψέματα, με το παλιό γνωστό θράσος του. Θα επιχειρήσει να κάνει το μαύρο, άσπρο. Να διχάσει, να συκοφαντήσει, να εξαπατήσει. Όπως κάνει εδώ και καιρό.

Μιλάει για επενδύσεις αυτός που απειλούσε επενδυτές ότι «θα χάσουν τα λεφτά τους». Που πολέμησε όλες τις επενδύσεις, ακόμα και εκείνες για τις οποίες σήμερα πανηγυρίζει. Χωρίς να ντρέπεται… Αυτός που επί τρία χρόνια πετσοκόβει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να εμφανίζει πλεονάσματα μεγαλύτερα από όσα του ζητούσαν.

Μιλάει για Ανάπτυξη αυτός που στα 4 σχεδόν χρόνια της θητείας του στα 2 είχαμε ύφεση και τα άλλα δύο το μισό ρυθμό ανάπτυξης από αυτόν που ο ίδιος είχε θέσει ως στόχο.

Μιλάει για φοροδιαφυγή ο πρωθυπουργός που επί ημερών του η φοροδιαφυγή αυξήθηκε. Και μιλάει για άδικη φορολόγηση αυτός που αύξησε κυρίως τους έμμεσους φόρους που είναι οι πιο άδικοι. Και που έχει ήδη ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020 με την οποία θα πληρώνουν για πρώτη φορά φόρο εργαζόμενοι των 450 ευρώ και οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα χάσουν ένα μισθό.

Μιλάει για καθήλωση μισθών και συντριβή των εργασιακών σχέσεων ο πρωθυπουργός της γενιάς των 360 ευρώ. Ο πρωθυπουργός του υποκατώτατου μισθού, τον οποίο μόλις τώρα – μετά την πρόταση Μητσοτάκη – συζητά να καταργήσει.

Μιλάει για τη μέση οικογένεια ο πρωθυπουργός που επί ημερών του, με την υπερφορολόγηση, μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Αυτός που αφήνει 47 χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Και που έστειλε πολλές ακόμα χιλιάδες Ελλήνων στο εξωτερικό.

Μιλάει για ανεργία ο κ. Τσίπρας. που με την πολιτική του έχει ανακόψει το ρυθμό μείωσης της ανεργίας που είναι μικρότερος από τις προβλέψεις του 2014. Που αντέστρεψε το ισοζύγιο μεταξύ μόνιμων θέσεων εργασίας, με θέσεις μερικής απασχόλησης. Και που εξακολουθεί να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για δήθεν απολύσεις που θα κάνει η ΝΔ, παρά την κατηγορηματική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα υπάρξει ούτε μία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

Μιλάει για διάλυση του κοινωνικού κράτους ο κ. Τσίπρας. Που αφήνει πίσω του νοσοκομεία χωρίς υλικά. Που εγχειρήσεις αναβάλλονται λόγω έλλειψης αναγκαίου εξοπλισμού.

Μιλάει για σύγχρονο κράτος ο άνθρωπος που επί ημερών του ο κρατικός μηχανισμός εμφανίζεται πιο διαλυμένο από ποτέ. Ο πρωθυπουργός των μπλακ-αουτ, των κατεστραμένων δικτύων υδροδότησης, των διαλυμένων συγκοινωνιών. Η κυβέρνηση με τις βαρύτατες ευθύνες για τις τραγωδίες στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Μιλάει για κανονικότητα ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης που ενίσχυσε την ανασφάλεια των πολιτών και έχει παραδώσει τα πανεπιστήμια και ολόκληρες γειτονιές της χώρας σε συμμορίες. Που αδυνατεί να καταλάβει ότι η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο αλλά είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας μικρή αξία έχει πια. Αυτό που μιλάει είναι η πραγματικότητα. Και αυτή λέει ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η ζωή των Ελλήνων έγινε χειρότερη. Τα εισοδήματα μειώθηκαν. Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Το κοινωνικό κράτος υποβαθμίστηκε. Η ανάπτυξη της χώρας έμεινε καθηλωμένη.

Οι μόνοι που ωφελήθηκαν είναι οι εκλεκτοί του κόμματος. Αυτοί δεν διστάζουν να βλάψουν τη χώρα για να μην κινδυνεύσει η δική τους θέση.

Και κάθε φορά που μιλάει ο κ. Τσίπρας, το μόνο σχόλιο που αξίζει είναι το «για δες ποιος μιλάει…».

(*) O Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι μέλος της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας και στέλεχος στην Α’ Πειραιά.