Η πανηγυρική και ομόφωνη αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη (αλλά και του συνόλου των κατηγορουμένων) για την υπόθεση των στημένων αγώνων έβαλε τίτλους τέλους σ' ένα σκοτεινό και πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου που εξελισσόταν όλα αυτά τα χρόνια, εις βάρος προσώπων, οικογενειών και του κόσμου του Ολυμπιακού.

Ξαφνικά, κάποιοι εγκάθετοι που στήριζαν και στηρίζουν την επαγγελματική ύπαρξή τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να βλάψει τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού και τον ίδιο τον Σύλλογο, θέλησαν να μας πείσουν ότι υπάρχει δυσωδία στο ποδόσφαιρο από το 2010 και μετά και η οποία υποτίθεται πως αναδυόταν από την μοναδική πηγή επενδύσεων και προοπτικής σ' αυτό το ταλαίπωρο άθλημα.

Οι εμπνευστές των σκευωριών και οι νυχτερινές τηλεδίκες

Αυτή ακριβώς η δυναμική που έδωσε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση και την προσφορά του τόσο στην πόλη που μεγάλωσε και δραστηριοποιείται, όσο και στον χώρο του Τύπου, όπου διέσωσε το ιστορικότερο δημοσιογραφικό συγκρότημα της χώρας, έγινε αφορμή για να κυνηγηθεί όσο κανείς άλλος επιχειρηματίας αυτού του βεληνεκούς και γενικότερα άνθρωπος με δημόσια παρουσία στη χώρα, εδώ και πολλές δεκαετίες. Βλέπετε, οι εμπνευστές των εναντίον του σκευωριών και τα πειθήνια όργανά τους ήξεραν μόνο να κινούνται υπογείως και να καταστέφουν αντί να δημιουργούν. Να αποδομούν και όχι να δομούν. Με αυτά τα κίνητρα δρομολογήθηκε το… στήσιμο της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος να υψώσουν ανάστημα, οι κατ' επίφασιν ανταγωνιστές. Από την μια οι σκευωροί των επιχειρηματικών και πολιτικών κύκλων και από την άλλη, οι πληρωμένοι προπαγανδιστές τους. Τα προσβλητικά και εξυβριστικά δημοσιεύματα που είχαν ως μοναδικό τους στόχο να επηρεάσουν την Δικαιοσύνη και να δώσουν άλλοθι σ' εκείνους τους προθύμους που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας της δουλειά, καθώς και οι νυχτερινές τηλεδίκες έδιναν τον τόνο.

Οι πρωτεργάτες της προπαγάνδας

Άλλωστε, για τον σκοπό των χτυπημάτων στον Μαρινάκη, δημιουργήθηκαν και συντηρήθηκαν ολόκληρα ΜΜΕ, ενώ στήθηκαν κανονικά και με το νόμο καριέρες. Αυτό το σύστημα το εκμεταλλευόταν με την σειρά του το πιο σαθρό σύστημα εξουσίας στην Μεταπολίτευση, προκειμένου να έχει υπό ομηρία τον Μαρινάκη, να ελέγχει την γραμμή των media που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του κι αν είναι δυνατόν να απαλλαγεί από την «ενοχλητική» φωνή τους. Για πρώτη φορά είδαμε πρωθυπουργό και συγκυβερνήτη να καταπατούν κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών και να μιλούν ανοικτά για εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις. Είδαμε έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο να μοιράζει ποινικές καταδίκες μέσω των ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου και από την διαδικασία ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είδαμε τέλος υπουργούς να ασελγούν σε κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα. Οι συγκεκριμένες πολιτικές, αλλά και οι επιχειρηματικές τους «πλάτες» ήταν και ο λόγος για τον οποίο οι πρωτεργάτες της προπαγάνδας συνέχιζαν απτόητοι, ακόμη και μετά την καταδίκη τους στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η πραγματική Δικαιοσύνη και μία συγνώμη

Ωστόσο, ευτυχώς για την θεσμική λειτουργία της χώρας, όλα αυτά τελειώνουν όταν έρχεται η ώρα της πραγματικής Δικαιοσύνης και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κανονικών εκπροσώπων της. Τώρα βλέπετε μιλούν αυτοί και οι σκευωροί παρακολουθούν παρέα με τους προπαγανδιστές τους τα θλιβερά κατασκευάσματά τους να καθίστανται κουρελόχαρτα το ένα μετά το άλλο. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν το τίμημα της ηθικής απαξίωσης και των νομικών συνεπειών των πράξεών τους.

Ο Μαρινάκης αθωώθηκε και μαζί με την δικαίωση στο δικαστικό επίπεδο, ήρθε κι εκείνη της επιλογής να υπομένει αυτές τις περιπέτειες, βάσει των προβλέψεων της Δικαιοσύνης, όπως κάθε Έλληνας πολίτης μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής του. Όμως άραγε, έστω και τώρα θα έχουν το θάρρος όλοι αυτοί που τον λοιδορούσαν, τον σπίλωναν και λασπολογούσαν εναντίον του να μαζέψουν τα όποια ψήγματα αξιοπρέπειας τους έχουν απομείνει και να ζητήσουν συγνώμη από τον ίδιο, την οικογένειά του, αλλά και τον κοινωνικό και επαγγελματικό του κύκλο για την δοκιμασία στην οποία τους υπέβαλαν, παντελώς άδικα όπως αποδείχθηκε; Έτσι, για να έχουν και κανένα ελαφρυντικό απέναντι στην κοινωνία και τη συνείδησή τους… Όσοι εξ αυτών βέβαια διαθέτουν…