Αν και έρχεται ΔΕΘ θα μου επιτρέψετε να ξεφύγω λίγο από τα πολιτικά, γιατί ως γέννημα θρέμμα δίπλα στο Καραϊσκάκη, μου πολύ πιο ευχάριστο να αυτές τις μέρες να μιλάω για το κορυφαίο ευτυχές συμβάν των τελευταίων χρόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βλέπετε η άφιξη του Μαρσέλο και η προχθεσινή υποδοχή από τον ερυθρόλευκο κόσμο παραπέμπει μόνο στην πρηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη. Και ναι, παίρνοντας θέση στο δίλημμα που μόνο οι Ολυμπιακοί θα μπορούσαμε να έχουμε σ’ αυτή τη χώρα για το αν πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία, νομίαζω πως δεν χωράει αμφιβολία. Αν και στο παρελθόν έχουμε δει Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ, Προτάσοφ και Ντέταρι παλαιότερα με τον δαφνωστεφανωμένο στο στήθος, ουδείς εξ αυτών ήρθε με τις περγαμηνές του παικταρά που θα φοράει το 12 στην πλάτη και θα μαγεύει εχθρούς και φίλους.

Μιλάμε για τον μέχρι και το φετινό καλοκαίρι εν ενεργεία αρχηγό του κορυφαίου αθλητικού brand του πλανήτη και με τίτλους που ουδείς εκ των προαναφερθέντων χάρηκε. Ένας αθλητής που θα διδάσκεται διαχρονικά ως ποδοσφαιρικό πρότυπο για τα παιδιά που προορίζονται να παίξουν τη θέση του αριστερού μπακ που τόσο άλλαξε με την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτόν τον άνθρωπο που έχει γευτεί τα πάντα, που χόρτασε δόξα και χρήμα, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη και οι εκδηλώσεις του κόσμου τον έκαναν να χοροπηδάει σαν μικρό παιδί με την οικογένειά του το βράδυ της Δευτέρας. Έτσι είναι. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια όταν οραμαρτίζεται κανείς κάνει θαύματα. Σκεφθείτε τη διαφορά νοοτροπίας και χαρακτήρα. Την ώρα που ο Μαρινάκης σκορπά χαρά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία σε εκατομμύρια Έλληνες, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στο club των πιο ισχυρών ποδοσφαιρανθρώπων του πλανήτη ως ιδιοκτήτης ομάδας στην Premier League, κάποιοι εξακολουθούν να ταυτίζουν το ποδόσφαιρο και να πορεύονται με Μπαλτάκους και σία.

Γι’ αυτό ακριβώς θα είναι μονίμως καταδικασμένοι να ζουν στα ποδοσφαιρικά και κοινωνικά υπόγεια, αφού μόνο εκεί αισθάνονται άνετα. Μαζί τους, όλοι εκείνοι που επέλεξαν να μιμηθούν τις πρακτικές τους, να τους θαυμάζουν, να τους συναναστρέφονται και να τους εξυπηρετούν...