Δεν ξέρω αν με όρους ψυχολογίας ισχύει αυτό που λέγεται ότι η εξουσία είναι αφροδισιακό. Φαντάζομαι ότι αυτός που το είπε εννοούσε όχι τους έχοντες την εξουσία, πως διακατέχονται δηλαδή από σεξουαλική βουλιμία, αλλά τους υπoλοίπους, κυρίως γυναίκες, που «μαγνητίζονται», υποτίθεται, από το κύρος και την ισχύ που έχει ένα πολιτικό πρόσωπο. Τι να πω; Άβυσσος ως γνωστόν η ψυχή του ανθρώπου. Αυτό όμως που διάβασα στις ειδήσεις ξεπερνάει κάθε διαστροφή με φόντο την πολιτική. Υποψήφια στην Αμερική, υποψήφια των Δημοκρατικών στη Βιρτζίνια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, είχε τη φαεινή ιδέα (;) να κάνει σεξ με τον σύζυγό της (πάλι καλά) και να το μεταδίδει διαδικτυακά, παίρνοντας ακόμη και παραγγελιές, ποιες στάσεις γούσταραν οι επιδιδόμενοι στη διαδικτυακή οφθαλμοπορνεία. Και αυτό το έκανε για να μαζεύει τις ψήφους που χρειαζόταν!

Το ωραίο είναι ότι, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα όσα η κυρία έκανε, είχε το θράσος να πει ότι η δημοσιοποίηση των βίντεο αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής»! Βεβαίως στη χώρα μας, ευτυχώς, άνδρες και γυναίκες πολιτικοί δεν διακατέχονται από τέτοιου είδους ανώμαλες επικοινωνιακές προθέσεις. Αντιθέτως διεκδικούν πόρτα πόρτα κάθε ψήφο. Όπως, λόγου χάρη, παλαιός πολιτικός που είχε μία εξωσυζυγική σχέση και, μία μέρα που θα επισκεπτόταν τον παράνομο δεσμό του, έκανε λάθος στο διαμέρισμα, επειδή το κορίτσι είχε μετακομίσει. Χτύπησε το κουδούνι και έπειτα από αρκετά ανησυχητικά λεπτά αναμονής άνοιξε η πόρτα του διαμερίσματος και εμφανίστηκε με τη ρομπίτσα του ένας αναμαλλιασμένος κυριούλης, που είχε σηκωθεί άρον-άρον από τη μεσημεριανή του σιέστα. Έκπληκτος βλέπει στο κατώφλι τον πολιτικό και αναφωνεί: «Εσείς! Τι θα θέλατε;». Και ο πολιτικός, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, του απαντά: «Με συγχωρείτε για την ενόχληση, αλλά επικείμενων εκλογών άρχισα νωρίς την πόρτα πόρτα ενημέρωση!».

Επομένως το συμπέρασμα είναι ότι οι δικοί μας ουδέποτε υπερέβησαν τα εσκαμμένα. Άλλωστε όλα τα «κουφά» από την πέραν του Ατλαντικού όχθη μάς έρχονται. Εδώ, καμία μικρή παρασπονδία κάνει κανένας πολιτικός, ευελπιστώντας μάλιστα ότι δεν θα τον πάρει κανείς χαμπάρι. Όπως λ.χ. νόμιζε παλιός υπουργός, ευειδής και θερμόαιμος, ο οποίος είχε κάτι νταραβέρια ερωτικά με μία συνάδελφό του πολιτικό. Επειδή κυκλοφορούσε και με μοτοσικλέτα, όταν έμπαινε στην πολυκατοικία όπου είχαν τη φωλίτσα τους, έμπαινε με το κράνος ακόμη και στο ασανσέρ, για να μην τον αναγνωρίσουν. Μέχρι που μια μέρα μπήκε στο ασανσέρ και μία ηλικιωμένη που δεν... μάσαγε και τον άφησε άφωνο λέγοντάς του: «Καλησπέρα, κύριε υπουργέ!».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 26/9