Ακριβώς 42 ημέρες κράτησε η καραντίνα και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι πολιτικοί του τόπου είχαν τα ίδια διλήμματα με εμάς όσον αφορά τις τρίχες της κεφαλής τους: «Να περιμένω να ανοίξει το κομμωτήριο ή να κουρευτώ
σπίτι;».

Άλλοι επέλεξαν το πρώτο, άλλοι το δεύτερο όπως προκύπτει από τις εμφανίσεις τους το τελευταίο δίμηνο. Δύο μάλιστα εξ αυτών έκριναν σκόπιμο να δημοσιοποιήσουν και φωτογραφίες ή βίντεο κατά τη διάρκεια του κουρέματός τους.

Στέλιος Πέτσας: Τον κούρεψε η σύζυγος

petsas-1

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ την Πέμπτη 2 Απριλίου είχε εμφανιστεί στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με πυκνό μαλλί αλλά τη Δευτέρα 6 Απριλίου τον είδαμε μπροστά στις κάμερες κοντοκουρεμένο. Την απάντηση του τί συνέβη στο μεσοδιάστημα, μας την έδωσε ο ίδιος με μια ανάρτησή στο Instagram μια ημέρα νωρίτερα. Δεν κάλεσε κάποιον φίλο του κουρέα στο σπίτι, ούτε επιχείρησε να τα κόψει μόνος του. Η σύζυγός του Βασιλική επιτέλεσε χρέη κουρέα και του τα πήρε με τη μηχανή στην αυλή του σπιτιού τους στον Διόνυσο. Όπως έγραψε μάλιστα και ο ίδιος ως σχόλιο στις σχετικές φωτογραφίες, «οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις».

Σταύρος Θεοδωράκης: Του τα πήρε η κόρη γουλί

theodwrakis

Η δεύτερη εντυπωσιακή αλλαγή ήταν αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη, επίσης στις αρχές Απριλίου. Ο ιδρυτής του «Ποταμιού» κάθισε στωικά σε μια καρέκλα στον κήπο και απολάμβανε το κούρεμα από την κόρη του Αργυρή η οποία μικρή ήθελε να γίνει κομμώτρια. Ο προηγούμενος που είχε κουρέψει όμως, ήταν η κούκλα του Κεν, φίλου της γνωστής Μπάρμπι με την οποία έπαιζε μικρή. Το αποτέλεσμα ήταν να κουρέψει τον πατέρα της... γουλί. Δεν του άφησε ούτε μια τρίχα στο κεφάλι. Τα πήρε όλα με την ψιλή. Ο ίδιος πριν ζητήσει τον καθρέφτη αναστέναξε λέγοντας: «δημιουργικά, διαφορετικά πράγματα κάθε μέρα. Αχ ρε Τσιόδρα, αχ!».

Βασίλης Κικίλιας: Θυμηθήκαμε ότι έχει τελικά σγουρό μαλλί

kikilias

Είχαμε ξεχάσει ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε σγουρό μαλλί. Μας το θύμισε ο ίδιος με την εμφάνισή του προ ημερών στη συνέντευξη Τύπου δίπλα στον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και στις 30 Απριλίου πηγαίνοντας στη Βουλή. Άλλος άνθρωπος. Τέτοιο σγουρό μαλλί είχε ο κ. Κικίλιας την εποχή που έπαιζε μπάσκετ πριν από περίπου μια εικοσαετία. Παρεμπιπτόντως με τη δική του συμβολή την περίοδο 2001 – 2002 η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα όπως έσπευσε να επισημάνει προ ημερών ο ίδιος στους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαράλλακτος ο πρωθυπουργός

mitsotakis

Σχεδόν ίδιο και απαράλλακτο έμεινε το μαλλί του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στον διάστημα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως οι τρίχες του δεν μεγαλώνουν γρήγορα. Η πρώτη φωτογραφία είναι από ομιλία του στις 10 Μαρτίου και η δεύτερη μόλις στις 30 Απριλίου στο Κοινοβούλιο.

Αλέξης Τσίπρας: Πύκνωσε το μαλλί σε ενάμιση μήνα
tsipras

Το μαλλί του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα φούντωσε κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι, αλλά δεν επιχείρησε να κουρευτεί μόνος του ή με τη βοήθεια της συντρόφου του. Η πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 16 Μαρτίου στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου και η δεύτερη στη Βουλή την 30ή Απριλίου. Η διαφορά είναι αισθητή.

Ανδρέας Λοβέρδος: Με γένια και πυκνά φρύδια

loverdos

Με ένα εντελώς διαφορετικό look είδαμε τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδο να μας στέλνει τις ευχές του το Πάσχα μέσα από τα social media. Τα γένια του είχαν μακρύνει αρκετά, τα φρύδια του είχαν πυκνώσει αισθητά ενώ είχε φουντώσει και το μαλλί. Η διαφορά του πριν και του μετά στα φωτογραφικά ενσταντανέ, αποτυπώνει αν μη τι άλλο τις διαφορές.

Μάκης Βορίδης: Με πιο πολλές άσπρες τρίχες
voridis

Εμφανώς ακούρευτος και με πιο πολλές άσπρες τρίχες εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο την 29 η Απριλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Ωστόσο σε σχέση με άλλους συναδέλφους του φρόντιζε να
καλοξυρίζεται.

Άδωνις Γεωργιάδης: Απλώς μεγάλωσε λίγο το μαλλί
georgiadis-1

Αναμφισβήτητα ήταν το μέλος της κυβέρνησης που είδαμε τις περισσότερες φορές στους τηλεοπτικούς μας δέκτες όλο αυτό το διάστημα του εγκλεισμού. Σχεδόν καθημερινά ο Άδωνις Γεωργιάδης έβγαινε και μιλούσε για την κατάσταση στην αγορά, τις ελλείψεις και την αισχροκέρδεια ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε αυτό το διάστημα μεγάλωσε μεν το μαλλί του όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του πριν και του μετά, ωστόσο οι αλλαγές δεν είναι εντυπωσιακές.

Γιώργος Πατούλης: Άφησε μούσι
patoulis

Η παραμονή στο σπίτι τον ώθησε να αφήσει γένια. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μπορεί να μην άλλαξε ιδιαίτερα κάτι στο μαλλί του, ωστόσο είπε να αφήσει στη γωνία την ξυριστική μηχανή και να δοκιμάσει εάν του πηγαίνει ένα διαφορετικό look, αυτό του αξύριστου. Προφανώς και του άρεσε το αποτέλεσμα, γιατί τον είδαμε αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες έτσι.

Σωτήρης Τσιόδρας: Ούτε ο καθηγητής επιχείρησε να κουρευτεί
tsiodras

Ως... μπόνους στο τέλος αφήσαμε το μαλλί του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο γνωρίσαμε μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας και έκτοτε παρακολουθούμε καθημερινά τα όσα μας λέει για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Είναι εμφανές ότι όλες αυτές τις ημέρες δεν επιχείρησε ούτε εκείνος να κουρευτεί. Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις 9 Μαρτίου και η δεύτερη στις 30 Απριλίου. Πηγη:newsbeast.gr