Πριν από περίπου δέκα ηµέρες, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίµου αποκλειστικά και µόνο για θέµατα εσωτερικής ασφάλειας.

Ετσι, εκτός από τον ίδιο, στη συνάντηση συµµετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόµου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεµιστοκλής ∆εµίρης, ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής, Γιάννης Σκούρας, ο διοικητής της Αντιτροµοκρατικής, Λευτέρης Χαρδαλιάς, ο διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας, Βασίλης Μπερτάνος, και ο διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας που υπηρετεί στο αρχηγείο της Αστυνοµίας, Γιώργος ∆ούκης.

Σκοπός
της αναβαθµισµένης, οµολογώ, σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισµός για µια σειρά από θέµατα που άπτονται της εσωτερικής ασφάλειας. Για όσους ενδεχοµένως δεν το γνωρίζουν, ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό δίνει τεράστια έµφαση σε τέτοιου είδους θέµατα, ασχολούµενος προσωπικά µε την αναδιοργάνωση της Αστυνοµίας.

Μάλιστα, ενόψει των τακτικών κρίσεων, δείχνει αποφασισµένος να προχωρήσει σε µια σειρά από τοµές, που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και, κυρίως, την αποτελεσµατικότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 18/11