Μια ευχάριστη έκπληξη περίµενε τον Γάλλο υπουργό Παιδείας, Γκαµπριέλ Ατάλ, στη συνάντησή του µε τον Κυριάκο Πιερρακάκη στο Παρίσι.

Συνηθισµένος να χρησιµοποιεί τα αγγλικά ως γλώσσα εργασίας, ο Ατάλ έµεινε έκπληκτος όταν ο Ελληνας οµόλογός του τού απευθύνθηκε στα γαλλικά. Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός εντυπωσιάστηκε όταν έµαθε ότι ο Πιερρακάκης είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου. Οι δύο, όπως αντιλαµβάνεστε, δεν έµειναν µόνο σε ζητήµατα… γαλλοφωνίας, αλλά συζήτησαν διεξοδικά για θέµατα Παιδείας.

Ο Πιερρακάκης αναφέρθηκε µε θερµά λόγια στις µεταρρυθµίσεις που εφάρµοσε η κυβέρνηση Μακρόν την τελευταία πενταετία και απηύθυνε πρόσκληση στον Ατάλ να βρεθεί το επόµενο διάστηµα στην Ελλάδα, µε τον Γάλλο να την αποδέχεται µε χαρά. Με την ευκαιρία να σας πω ότι ο υπουργός Παιδείας έχει ξεκινήσει, εκτός των άλλων, κάτι που αποτελούσε µακρινό όνειρο. Και αυτό έχει να κάνει µε τη στρατηγική του, που εστιάζει στη διπλωµατία της γνώσης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα όσα ετοιµάζει να νοµοθετήσει για τη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστηµίων µε εκπαιδευτικά ιδρύµατα του εξωτερικού.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 11/11