Με αφορµή την παραίτηση Τσίπρα και τις εξελίξεις που δροµολογήθηκαν για τη διαδοχή του, από το πρωί της Πέµπτης άρχισαν να διακινούνται στην πιάτσα διάφορα σενάρια σχετικά µε την επόµενη µέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γνωρίζοντες την κοµµατική κουλτούρα, αλλά κυρίως το ειδικό βάρος που είχε ο πρόεδρος Αλέξης, ως επικεφαλής του κόµµατος, προβάλλουν ως επικρατέστερο σενάριο τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγµα, όπως λένε, είναι σχεδόν αδύνατον, όποιος και να είναι ο επόµενος αρχηγός, να συνεχίσει να συµπορεύεται µε τον Πολάκη.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σχετικές εκτιµήσεις, τότε θα βρεθούµε µπροστά σε µια (πραγµατικά) πρωτόγνωρη σύνθεση της Βουλής, µε εννέα κόµµατα στο Κοινοβούλιο, τα τρία εκ των οποίων θα προέρχονται από τη µήτρα του παλιού Συνασπισµού. Σε κάθε περίπτωση, αν για κάτι στοιχηματίζω, είναι η βεβαιότητα ότι από τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού θα προκύψει ακόµα µία διάσπαση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, εδώ που τα λέµε, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, αφού από το 2015 δεν έχουν διασπαστεί, εξέλιξη που είναι µακριά από την κοσµοθεωρία τους.

Δημοσιεύτηκε στo Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 1/7