Ένα ενδιαφέρον ΣΥΡΙΖΑϊκό παρασκήνιο, που έλαβε χώρα στον νότο της Αθήνας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έφτασε ετεροχρονισµένα στ’ αυτιά µου.

Σύµφωνα µε τα όσα έµαθα, ο Νικολάκης ο Παππάς, που, εκτός των άλλων, χρωστάει πολλά στον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, φαίνεται ότι επέλεξε, αντί του νοµικού του παραστάτη, να πριµοδοτήσει µε ψήφους τη Ραλλία Χρηστίδου. Και µιλάµε για µια εξέλιξη που δεν αµφισβητείται, αφού τη γνωρίζουν και οι πλέον αδαείς επί των ΣΥΡΙΖΑϊκών.

Αυτό είχε ως συνέπεια να µείνει εκτός Βουλής ο Μαντζουράνης, που, από όποια πλευρά και αν το κοιτάξουµε, έχει προσφέρει πολλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα και στον Παππά.

Εξοργιστικό

Οµως, το έχουµε πει: Ουδείς επικινδυνότερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου. Μάλιστα, εξοργίζοµαι ακόµα και εγώ µε τον Παππά, αν λάβω υπ’ όψιν το επιχείρηµα που προβάλλει για τους λόγους που αποφάσισε να µη στηρίξει ανοικτά τον Μαντζουράνη.

Επειδή, όπως λένε οι δικοί του, «υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να εκλεγεί η Φωτίου, που προέρχεται από τους “53”, προτίµησε να στηρίξει τη Χρηστίδου». Αυτό είχε ως αποτέλεσµα να «εκτελέσει στο ένα µέτρο» (προφανώς άθελά του) έναν άνθρωπο που υπήρξε λαµπάδα αναµµένη στα δύσκολά του.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 10 Ιουνίου 2023.