∆εδοµένου ότι έχουµε εισέλθει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου, είναι απολύτως λογικό να έχει ξεκινήσει (ήδη) και η παρασκηνιακή συζήτηση σε σχέση µε τη συγκρότηση της δεύτερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που, όπως όλα δείχνουν, θα προκύψει µετά τις δεύτερες κάλπες.

Ενόψει αυτής της προοπτικής, άρχισαν να κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα διάφορα σενάρια, που συνδέονται µε πρόσωπα και υπουργικά χαρτοφυλάκια. Στο πλαίσιο µιας τέτοιας (πρόωρης) συζήτησης, προκύπτει ότι µία από τις σκέψεις που υπάρχουν αφορά τη µετακίνηση του Άδωνι από το Ανάπτυξης στο υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών.

Οι υπέρµαχοι της ιδέας επισηµαίνουν την ανάγκη ύπαρξης ενός προσώπου που θα αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος, προχωρώντας στις αναγκαίες βαθιές τοµές. Οµως, εκτός από τον υπουργό, ακούγεται ότι ενδεχοµένως να µετακινηθεί και ο αναπληρωτής επί της Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε µια τέτοια περίπτωση, ο πιθανότερος προορισµός είναι το υπουργείο Ενέργειας, για το οποίο είχε «παίξει» και στον τελευταίο ανασχηµατισµό.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/4