Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανασύρει από το συρτάρι του το χαρτί του ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές θα εστιαστούν στο υπουργείο Οικονομικών με την αναβάθμιση του Θόδωρου Σκυλακάκη και στο υπουργείο Ανάπτυξης με την αντίστοιχη του Νίκου Παπαθαναση.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είχε ενημερωτικές συζητήσεις επ αυτών με τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τους οποίους κατέστησε κοινωνούς των προθέσεων του. 

Περαν της αναβάθμισης των δυο υφυπουργών σε αναπληρωτών, πληροφορίες θέλουν να εισέρχονται στην κυβέρνηση ελάχιστα πρόσωπα και αυτά σε επίπεδο υφυπουργών, αφού δεν αναμένεται καμία αλλαγή σε επίπεδο υπουργών. 

Συγκεκριμένα, ακόμη και οι υπουργοί Απασχόλησης, Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης αναμένεται να διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκια τους  διαψεύδοντας τις φήμες των τελευταίων μηνών που τους ήθελαν να τίθενται εκτός κυβερνητικού σχήματος.  

Σε επίπεδο υφυπουργών ανανεώνεται αντικατάσταση του κενού που άφησε με την παραίτηση του ο τέως υφυπουργός κ. Θωμάς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και προσθήκη χαρτοφυλακίου σε υπουργείου που σχετίζεται με την πανδημία του Κοροναϊού. 

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σταϊκούρα-Άδωνι

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της κουβέντας που είχε ο πρωθυπουργός με τον Χρήστο Σταϊκούρα τον ενημέρωσε για την αναβάθμιση του Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος θα χειριστεί το πακέτο των 32 δις. Επίσης ενημέρωσε τον  Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο επιτυχημένος υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης θα ενισχυθεί με τις αρμοδιότητες των ιδιωτικών επενδύσεων εκτός απ αυτές του εμπορίου.