Επί χρόνια καταγράφονταν ένα πολεμικό κλίμα στις σχέσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην προέδρου της «Τράπεζας Πειραιώς» Μιχάλη Σάλλα.
Στο παρασκήνιο είχαν εξελιχθεί διάφορες «μάχες», που άλλες έγιναν γνωστές και άλλες όχι.

Εσχάτως όμως, μετά από συνάντηση που έλαβε χώρα σε σπίτι κοινού φίλου, η διαμάχη ανάμεσα στους δύο άνδρες φαίνεται ότι έλαβε τέλος. Περασμένα, ξεχασμένα, όπως λένε και στο χωριό μου.

Οι έμπειροι τραπεζίτες έδωσαν τα χέρια γεγονός αρκετά σημαντικό για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στον θαυμαστό χώρο των τραπεζών. Τα υπόλοιπα τώρα, που προκύπτουν από το ρεπορτάζ και σχετίζονται με την «Παγκρήτια Τράπεζα» και την σχεδιαζόμενη από τον κ. Σάλλα ανάπτυξή της, θα φανούν εν καιρό. Επί του παρόντος θα αρκεστώ στην πληροφορία που θέλει τον Στουρνάρα να καλοβλέπει συνολικά το νέο τραπεζικό project του έμπειρου τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα.

Το γεγονός πάντως ότι δόθηκε τέλος σε μια από τις πιο «σκληρές» κόντρες του τραπεζικού χώρου, από μόνο του, έχει και αξία και μεγάλη σημειολογία. Μάλιστα η εκεγχειρία έρχεται σε μια χρονική στιγμή που συντελούνται σημαντικές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Από κει και πέρα και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει επίσης να σημειωθεί και η πληροφορία, που θέλει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να προσανατολίζεται στην ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΑΞΙΖΕΙ.: Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες επέμεναν ότι οι Σάλλας και Στουρνάρας συναντήθηκαν σε κοινωνική εκδήλωση, κάποιος μου σφύριξε ότι οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν και στο γραφείο του κεντρικού τραπεζίτη.