Ο ΠΑΟΚ φαινόταν ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά η ισοπαλία με τη Λαμία στη Φθιώτιδα, 1-1, δεν τον αφήνει απλώς εκτός τίτλου, αλλά κάνει διακύβευση την έξοδό του στην Ευρώπη, καθώς αυτό το αποτέλεσμα ενδεχομένως να τον αφήσει τέταρτο το βράδυ της Τετάρτης, 24 Απριλίου, δηλαδή ύστερα από το πέρας της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Super League.

Αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει τέταρτος και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο, θα χάσει τη θέση που οδηγεί στο Conference League. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sgb5l5lllt)

Λαμία-ΠΑΟΚ: Τους την... έκανε ο Σλίβκα

Η Λαμία, μάλιστα, έμεινε με δέκα παίκτες μετά τις δύο αποβολές του Κατσικογιάννη. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε απευθείας κόκκινη στον Αμαράλ, πιθανότατα για υβριστική επίθεση, στο 90', αλλά και στον Σλίβκα, που επίσης διαμαρτυρήθηκε έντονα, ένα λεπτό μετά. Ωστόσο, ο σκόρερ της αναμέτρησης είχε γίνει αλλαγή στο 86', με τον Τερεζίου. Ο Λεωνίδας Βόκολος ήταν έξαλλος με τον πάγκο του, αφού πολλοί παίκτες ήταν στα αίματα ύστερα από αυτήν την απόφαση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0shjdpgfjpl)

Η Λαμία πανηγύρισε τον πρώτο βαθμό της Ιστορίας της με τον ΠΑΟΚ, καθώς σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, 15, ο "δικέφαλος του Βορρά" ήταν εκείνος που επικράτησε.

Οι παίκτες του Βόκολου, με τον 18χρονο Κοντονίκο στο βασικό σχήμα, αλλά και ο Γιώργος Γιαννούτσος, έδειξαν πάθος και θέληση για τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ, που έχει πάθει κυρίως ψυχολογική ζημιά ύστερα από τον αποκλεισμό με την Μπριζ, αλλά και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, έχει έλλειμμα σε ενέργεια, όπως είπε και ο προπονητής της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά το πέρας της αναμέτρησης. Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του δεν δρούσαν και δεν αντιδρούσαν γρήγορα και αυτό δείχνει την πάσα αλήθεια. 

Ο Κοντονίκος, μάλιστα, που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, λίγο έλειψε να φτάσει σε γκολάρα στο 10', όταν επιχείρησε να κρεμάσει τον Κοτάρσκι, κάτι που θα περίμενες από έναν ταλαντούχο έφηβο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sfbqrlp9xd)

Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και για να προηγηθεί και για να ισοφαρίσει, παρ' ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καν την ενέργεια του πρώτου. Οι θερμές συνθήκες μαζί με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, δεν του επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι του και πέλον, με τέσσερις αναμετρήσεις να απομένουν για να σώσει την κατάσταση, θα χρειαστεί να βρει τον εαυτό του αν δεν θέλει να πάει η χρονιά στα χαμένα, τουλάχιστον για την έξοδο στην Ευρώπη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sgox6m75xt)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sgy47xrzt5)

Αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε μόλις τρεις τελικές περισσότερες από τη Λαμία και μόνο μία (3 εναντίον 4) εντός εστίας, ενώ το ποσοστό κατοχής κυμάνθηκε στο ισχνό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την καλή μορφή του τη φετινή περίοδο, 54%. 

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, πέτυχαν αυτό που ήθελαν, δηλαδή να πάρουν βαθμό στα playoffs και να γίνουν ρυθμιστές για το πλασάρισμα των Big Four.

Ακόμα και το γκολ που βρήκαν, με τον Σλίβκα στο 44', δείχνει την έλλειψη προσήλωσης του ΠΑΟΚ, αφού η μπαλιά του Σιμόν έφτασε άνετα στη μικρή περιοχή, ενώ ο Τόσιτς έκανε κοντρόλ-πάσα στον Σλίβκα, που πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, αν ο Κοτάρσκι δεν έδειχνε ετοιμότητα στο σουτ του Κοντονίκου, στο 45+6', η διαφορά στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sge1dw8jkh)

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο... 90+10', με την κεφαλιά του Σβαμπ στο δεύτερο δοκάρι, κι έτσι έσωσε εν μέρει την παρτίδα. Η Λαμία παίζει με τον Ολυμπιακό (28/4-17:00) στο Καραϊσκάκη και ο Βόκολος δεν θα έχει μαζί του τον Αμαράλ και τον Σλίβκα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ (28/4-19:30) και παίζει τις τελευταίες ούτως ή άλλως πιθανότητές του για τον τίτλο, αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη, δύο στόχοι που κατά τη φετινή Super League συγγενεύουν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0shujfuqgi9)

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ, Κοντονίκος, Σλίβκα (86' Τερεζίου), Μάλτσι.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα.