Το πρωτάθλημα της Super League συνεχίζει να διεκδικείται από... τέσσερις, μετά και την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού έναντι του ΠΑΟΚ  με 2-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε την ομάδα του να είναι πολύ πιο φρέσκια από εκείνη του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Ισπανό να έχει επιλέξει 8 διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το ιστορικό παιχνίδι της Τουρκίας για το UEFA Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε γκολ με τον Κίνι να παίρνει το ριμπάουντ έπειτα από χαμένο πέναλτι του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος, όμως, άφησε το στίγμα του στο δεύτερο 45λεπτο - όπου οι Πειραιώτες ήταν ακόμη καλύτεροι - φτιάχνοντας το 2-0 του Ζέλσον Μαρτίνς, το οποίο ήταν και το παρθενικό του στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στις καθυστερήσεις με γκολ του... ξεχασμένου Μάρκος Αντόνιο.

Στους 66 βαθμούς έφτασε ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ να μένει στους 67. Οι δύο ομάδες βρίσκονται πίσω από ΑΕΚ (72) και Παναθηναϊκό (71) έχοντας όμως να δώσουν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει οριστεί λόγω του ευρωπαϊκού ταξιδιού της ομάδας του Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2 - 1 | Highlights - Stoiximan Super League - 21/04/2024 | COSMOTE SPORT HD

Ο Ναβάρο προειδοποίησε την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Κίνι έπειτα από χαμένο πέναλτι του Ποντένσε

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν εμφανές πως η πιο φρέσκια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Ολυμπιακός. Η στόχευση του Μεντιλίμπαρ ήταν σαφής με τον Ναβάρο να κινείται διαρκώς στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ που έπαιζε αρκετά ψηλά. Ο Ισπανός φορ προειδοποίησε τρεις φορές εκ των οποίων τις δύο σκόραρε κιόλας με τη δεύτερη να είναι απολύτως οριακή και να υποδεικνύεται μέσω VAR, στερώντας τη χαρά του 26χρονου φορ. 

Από μια αντίστοιχη φάση προήλθε και η φάση που καθόρισε τη μοίρα του πρώτου ημιχρόνου με τον Κουλιεράκη να ανατρέπει καθαρά τον Ναβάρο σπρώχνοντας τον ίσως και αχρείαστα εντός περιοχής με τον Νογκέιρα να καταλογίζει την παράβαση και να δείχνει την λευκή βούλα. Ο Ποντένσε ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με τον Κοτάρσκι να αποκρούει εντυπωσιακά όμως ο Κίνι πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες.

Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν επίσης εμφανέστατη στο κομμάτι των προσωπικών μονομαχιών. Σχεδόν όλες τις πρώτες μπάλες τις κέρδισε παίκτης με ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Ιμπόρα να είναι για δεύτερο σερί παιχνίδι καθοριστικός στο κεντρικό τρίτο. Ουσιαστικά από τον Ολυμπιακό έλειπαν οι προσωπικές εμπνεύσεις με Ποντένσε και Μαρτίνς να μην είναι σε καλή μέρα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε μόλις μια αξιόλογη στιγμή η οποία προήλθε από λάθος του Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή με τον Ζίβκοβιτς όμως να κλείνεται από τέσσερις αντιπάλους, σουτάροντας στα σώματα.

Μια μαγική ενέργεια του Ποντένσε έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζέλσον Μαρτίνς για το 2-0 του Ολυμπιακού

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Από μία στατική φάση είχαν στην ουσία οι δύο ομάδες με Τζολάκη και Κοτάρσκι να μην ανησυχούν αφού από τη μία το δυνατό φάουλ του Τάισον κατέληξε άουτ ενώ από την άλλη το σουτ του Ιμπόρα εντός περιοχής κατέληξε στα σώματα.

Στο 61' όμως ήρθε αυτό που έλειπε στο πρώτο ημίχρονο από τους ερυθρόλευκους. Ο Ποντένσε πήρε την μπάλα από την άμυνα και έχτισε μόνος του μια υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Πορτογάλος κουβάλησε την μπάλα αρκετά μέτρα, συνδυάστηκε με τον Όρτα και στο τέλος έκανε την ιδανική κάθετη πάσα με τον Ζέλσον Μαρτίνς να εκμεταλλεύεται στραβοπάτημα του Κοτάρσκι και να τον προλαβαίνει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Μείωσε με τον Μάρκος Αντόνιο ο ΠΑΟΚ αλλά ο Ολυμπιακός δεν άφησε την προσπάθειά του να πάει χαμένη

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να απειλούν με τον Μεντιλίμπαρ να τους παροτρύνει από τον πάγκο να πιέσουν ακόμη περισσότερο ώστε να "σκοτώσουν" τον αντίπαλό τους. Αυτό δε συνέβη και οι Θεσσαλονικείς παρέμεναν στο παιχνίδι. Λίγο έλειψε μάλιστα να φτάσουν στη μείωση του σκορ όμως ο Τζολάκης απέκρουσε δύσκολα σέντρα-σουτ του Μπάμπα ενώ ο Κουλιεράκης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι συγκεκριμένες ήταν και οι μόνες στιγμές που ο Τζολάκης ανησύχησε λίγο παραπάνω. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί και να διαχειρίζεται το υπέρ του αποτέλεσμα. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να βρουν κι άλλες στιγμές μπροστά από τον Κοτάρσκι, κάτι το οποίο ήξερε και ο Μεντιλίμπαρ.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Μάρκος Αντόνιο στις καθυστερήσεις, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο φινάλε. Όμως οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να "αυτοκτονήσουν" και πήραν μια μεγάλη νίκη που τους κρατά γερά στη μάχη του πρωταθλήματος.

Οι ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Χ.Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (90+4' Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (79' Έσε), Ιμπόρα, Όρτα (85' Καρβάλιο), Μαρτίνς (79' Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (85' Ελ Κααμπί)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79' Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (74' Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Τάισον (79' Μάρκος Αντόνιο), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (59' Σαμάτα)

6198325
6198332
6197919
6197922
6197951
6198165
6198185
6198260
6198283
6198286