H Super League βρίσκεται στην τελική της ευθεία και τα playoffs θα αναδείξουν τον μεγάλο πρωταθλητή της σεζόν 2023-24! Κάθε αγωνιστική είναι κομβική, κάθε βαθμός θεωρείται... χρυσάφι και όλα τα παιχνίδια έχουν τον χαρακτήρα τελικού. Ένα ντέρμπι που μπορεί να κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας είναι αυτό της ΑΕΚ με του Παναθηναϊκού στην "OPAP Arena" για την 7η αγωνιστική των playoffs, ενώ και ο Ολυμπιακός έχει σπουδαία εκτός έδρας "μάχη" με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη δοκιμάζεται στην έδρα της Λαμίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι τόσο οι "ερυθρόλευκοι" όσο και ο "δικέφαλος του βορρά" έχουν παιχνίδι λιγότερο λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Η "Ένωση" βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 71 βαθμούς ενώ δεύτερο είναι το "τριφύλλι" με 70. Αμφότεροι έχουν αγώνα περισσότερο από τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 67 και τους Πειραιώτες που είναι τέταρτοι με 66. Ο Άρης είναι πέμπτος με 48 πόντους και για τον ίδιο το ματς της... σεζόν είναι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος με τους "πράσινους" όπου είναι και ο μοναδικός τίτλος που μπορεί να διεκδικήσει ενώ η Λαμία είναι έκτη με 34 βαθμούς.

Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην OPAP Arena

Ντέρμπι αποδείξεων στη Νέα Φιλαδέλφεια! Η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην "καυτή" OPAP Arena, με τους "κιτρινόμαυρους" με νίκη ή ισοπαλία να διατηρούνται στην κορυφή και τους "πράσινους" να θέλουν μόνο νίκη για να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία. Ένας βαθμός χωρίζει τις δυο ομάδες ενώ αμφότερες προέρχονται από νίκες. Η ΑΕΚ είχε φύγει με σπουδαίο διπλό από τη Θεσσαλονίκη και διατηρήθηκε στην κορυφή ενώ το "τριφύλλι" είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Λαμία πραγματοποιώντας καταιγιστική εμφάνιση.

O Ματίας Αλμέιδα... χαμογελά αφού πέρα από τον Λιβάι Γκαρσία και τον Πέτρο Μάνταλο, προπονήθηκαν κανονικά τόσο ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς όσο και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Παρ' όλα αυτά, στα πιτς παραμένουν οι Μουκουντί και Πισάρο. "Όλα είναι «τελικοί», όλα τα παιχνίδια, πλέον, έχουν μεγάλη σημασία. Αλλά πιστεύω ότι είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να φτάνουμε στο τέλος και να είναι όλες οι ομάδες με μικρή βαθμολογική διαφορά", δήλωσε ενόψει του ντέρμπι ο Αργεντινός τεχνικός. Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ θα περιμένει μέχρι τη τελευταία στιγμή να δει τον βαθμό ετοιμότητας του Μπερνάρ καθώς αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους μύες και η συμμετοχή του θεωρείται αμφίβολη. 

Με στόχο το διπλό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον Άρη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι φορμαρισμένος, έχει την αυτοπεποίθηση στα... ύψη μετά την πρόκριση του στα ημιτελικά του Europa Conference League και έχει επιστρέψει για τα... καλά στο κόλπο του πρωταθλήματος. Θέλει να αποδείξει την ανοδική του πορεία και κόντρα στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" όπου μετά τη σπουδαία νίκη του επί του ΠΑΟΚ στο Φάληρο θέλει να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα που θα τον διατηρήσουν κοντά στις πρώτες θέσεις. Οι Θεσσαλονικείς μετά την ήττα από την ΑΕΚ θέλουν να βγάλουν αντίδραση κόντρα στους... ασταμάτητους "ερυθρόλευκους".

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετρά σημαντικές επιστροφές αφού θα έχει ξανά στη διάθεση του τους Φορτούνη, Κάρμο και Ρόντινει που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ εκτός είναι οι Ρέτσος, Όρτα, Ρίτσαρντς και Άμπι. Στην αντίπερα όχθη, ο Άκης Μάντζιος μπορεί να υπολογίζει στους Μορόν, Κουέστα, Σουλεϊμάνοφ και Νταρίντα όμως νοκ άουτ είναι Φεράρι, Βέλεθ και οι τιμωρημένοι Βερστράτε και Ανσαριφάρντ.

Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Λαμία

Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται σε... καλό φεγγάρι αφού μετά από τις δυο ήττες του από την Μπριζ και τον αποκλεισμό του από το Europa Conference League, έχασε και στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό δείχνοντας πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση. Στόχος για τους Θεσσαλονικείς είναι να... γυρίσουν τον διακόπτη αρχής γενομένης από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία προκειμένου να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να παραμείνουν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και στην διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τέλους.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετρά μια σημαντική επιστροφή αφού θα έχει κανονικά στη διάθεση του τον Γιάννη Κωνσταντέλια που είχε μείνει εκτός από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Αντρίγια Ζίβκοβιτς που συμπλήρωσε κάρτες καιο Ιβάν Νάσμπεργκ. Ο "δικέφαλος του βορρά" θα έχει στο "Αθανάσιος Διάκος" και τους φιλάθλους του αφού τους δόθηκαν κανονικά εισιτήρια.

Οι σημερινές μεταδόσεις της Super League

  • 17:00 Λαμία - ΠΑΟΚ/ COSMOTE SPORT 1 HD
  • 19:30 Άρης - Ολυμπιακός / Novasports Prime
  • 20:30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός /COSMOTE SPORT 1 HD

Η βαθμολογία της Super League

AEK 71
Παναθηναϊκός 70
ΠΑΟΚ 67 *
Ολυμπιακός 66 *
Άρης 47
Λαμία 34

*Ματς λιγότερο