Το φετινό Champions League συναρπάζει, μαγεύει και "ζαλίζει" με το υπερθέαμα του! Όλοι οι λάτρεις του ποδοσφαίρου τρίβουν τα... χέρια τους με τα συναρπαστικά παιχνίδια στην όνομα και πράγμα κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση. Τα προημιτελικά επιβεβαίωσαν ότι φέτος υπάρχει αρκετή, λάμψη, θέαμα αλλά και... ανατροπές. Τέσσερις ομάδες θα δούμε στα ημιτελικά. Την πολυνίκη του θεσμού, "Βασίλισσα" Ρεάλ Μαδρίτης, μια Μπάγερν που θα τα δώσει... όλα για τον μοναδικό τίτλο της σεζόν, την Παρί Σεν Ζερμέν που "πετάει" φωτιές και θέλει επιτέλους να πετύχει αυτό που δεν καταφέρνει όλα τα χρόνια και μια Ντόρτμουντ να "διψά" για διάκριση και να θέλει να πρωταγωνιστήσει μέχρι τέλους. Κάπου εκεί το "Wembley" περιμένει να φορέσει τα γιορτινά του...


Οι τέσσερις "μονομάχοι" του Champions League που θέλουν την κούπα

Η προημιτελική φάση του Champions League ολοκληρώθηκε και όλοι αδημονούν για την επόμενη φάση, τα ημιτελικά τα οποία με βάση τα δείγματα που είχαμε από την φάση των "8", φαντάζουν συναρπαστικά και άκρως εντυπωσιακά! Σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και οι ομάδες που έχουν προκριθεί βέβαια όμως μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε μετά από αυτά που έχουν δει τα μάτια μας. Και όλα αυτά με φόντο το... όνειρο του "Wembley". Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ παίρνουν θέση.

Η αρχή δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ανήκει δικαιωματικά στην Ρεάλ Μαδρίτης η οποία απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί την λένε "Βασίλισσα". Μετά το εμφατικό ισόπαλο 3-3 στο πρώτο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι στο "Santiago Bernabeu" πήγε στο "Etihad" για να παίξει τα... ρέστα της και δικαιώθηκε. Έστω και στην διαδικασία των πέναλτι που "μίλησε" η φανέλα. Μπορεί οι περισσότεροι να έδιναν προβάδισμα πρόκρισης στους "πολίτες" ωστόσο οι Μαδριλένοι έδωσαν τις απαντήσεις τους, απέκλεισαν την κάτοχο του τίτλου και πηγαίνουν με... φόρα για το 15ο τους τρόπαιο στο Champions League όντας κατά κοινή ομολογία το φαβορί. Πως να μην είναι άλλωστε αφού λίγο - πολύ σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκονται, είναι και η ομάδα που οι περισσότεροι θα την χρίσουν ως υποψήφια για την κούπα. Πρώτη αποστολή να αποκλείσουν την Μπάγερν του Τόμας Τούχελ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mqn2olajrt)
Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε κάτι για το οποίο θα έχει να καμαρώνει για καιρό! Πήρε εκδίκηση από την Μπαρτσελόνα "τιμωρόντας" την με το ίδιο... νόμισμα. Όταν έγινε γνωστό πως θα αγωνιστούν κόντρα στους "μπλαουγκράνα" ξύπνησαν... μνήμες από το 2017 όταν και το 4-0 του πρώτου ματς κατάφερε να γίνει 6-1 στο "Καμπ Νου". Τότε ήταν που ζήσαμε την μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ανατροπή όλων των εποχών. Ο επίλογος ήταν διαφορετικός φέρος. Οι Καταλανοί ναι μεν έφυγαν με νίκη (2-3) έστω και με προβάδισμα ενός τέρματος από το Παρίσι, όμως "πληγώθηκαν" στην έδρα τους από την Παρί που την "κατάπιε" με 4-1. Δείχνει πιο αποφασισμένη από ποτέ για την κούπα ενώ μένει να φανεί αν θα αποβάλλει από πάνω της το... μπλακ άουτ της Ευρώπης και καταφέρει αυτή τη χρονιά αυτό που όσο κοντά και έφτασε στην... πηγή δεν κατάφερε να πιει νερό. Απέναντι της θα βρει την "διψασμένη" Ντόρτμουντ που όπως φάνηκε μπορεί να προκαλέσει... ζημιές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0lvi5zlwym9)
Η Μπάγερν θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει τη φετινή χρονιά σε ότι αφορά την παρουσία της στην Bundesliga. Απογοήτευσε τους φιλάθλους της, γνώρισε ήττες-σοκ που τα προηγούμενα χρόνια δεν θα μπορούσε ούτε κατά... διάνοια να τις φανταστεί και εντέλει υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερ Λεβερκούζεν που με μαθήματα ποδοσφαίρου έβαλε στοπ στις 11 σερί κατακτήσεων των Βαυαρών. Στο Champions League όμως κύλησαν διαφορετικά τα πράγματα. Κατάφεραν να "λυγίσουν" την 'Αρσεναλ του Αρτέτα, να φύγουν με ισοπαλία (2-2) από το "Emirates" και να πάρουν... σβηστή νίκη με 1-0 στη ρεβάνς. Η Μπάγερν γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή θα είναι η μοναδική ευκαιρία να "εξιλεωθεί" και να σώσει την... παρτίδα της φετινής σεζόν. Πρώτα απ' όλα όμως θα πρέπει να αποκλείσουν την Ρεάλ Μαδρίτης για να βρεθούν στον τελικό, με το έργο τους αν μη τι άλλο να μην είναι και τόσο εύκολο...

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mpmla1nvo9)
Η Ντόρτμουντ ναι μεν δεν αποτελεί τόσο μεγάλο... φόβητρο όσο οι άλλες τρεις, παρ' όλα αυτά ο ενθουσιασμός, η δίψα και το όνειρο της για διάκριση είναι τόσο δυνατά που την κάνουν αρκετά επικίνδυνη. Αν και είχαν ηττηθεί με 2-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Metropolitano", απέδειξαν ότι το "Signal Iduna Park" είναι τόσο "καυτό" και ικανό να δώσει... φτερά στα ποδοσφαιρικά παπούτσια των ποδοσφαιριστών, να μεταμορφωθούν σε φαβορί και να "λυγίσουν" τον αντίπαλο τους. Είναι άλλωστε και από τις κορυφαίες έδρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κάτι και που έγινε στην ρεβάνς όπου έπειτα από μια συναρπαστική αναμέτρηση με... καταιγισμό γκολ κατάφεραν να επικρατήσουν με 4-2 και να αφήσουν εκτός συνέχειας την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι "κίτρινοι" δείχνουν ότι η φετινή διοργάνωση τους... πάει, είναι η ευχάριστη έκπληξη των ημιτελικών και στον δρόμο της θα βρει την Παρί Σεν Ζερμέν που θα πρέπει να της κόψει την... φόρα του ονείρου για να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του "Wembley".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0lvldc4mj9l)

Ημιτελικά Champions League

Πρώτα παιχνίδια

Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 30/4, 22:00

Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης 1/5, 22:00

Ρεβάνς

Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ 7/5, 22:00

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν 8/5, 22:00