Το τελευταίο χαρτί του Τόμας Τούχελ να σώσει ότι σώζεται από τη φετινή σεζόν, συνεχίζει να υπάρχει στο τραπέζι! Η Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε πιο ώριμη από ποτέ τη φετινή σεζόν και πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Champions League κόντρα στην Άρσεναλ η οποία πλήρωσε την απειρία των νεαρών αστέρων της από τέτοιου είδους βραδιές. Οι "Βαυαροί" έκαναν ότι έπρεπε προκειμένου να εμποδίσουν το παιχνίδι των "Κανονιέρηδων" και βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Τζόσουα Κίμιχ στο 63'

Χωρίς πολλά ρίσκα Μπάγερν και Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο - που μπορεί να ξεκίνησε με ατμόσφαιρα... οικεία στο ελληνικό κοινό λόγω των καπνογόνων των Βαυαρών - ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν ρίσκα και να περιμένουν κάποιο λάθος ώστε να εκμεταλλευτούν τους ανοιχτούς χώρους στην αντεπίθεση. Στην ουσία η μία ομάδα προσκαλούσε την άλλη να βγει από τα καρέ της, γι' αυτό και τα ποσοστά των εύστοχων μεταβιβάσεων ήταν αρκετά υψηλά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mn2kktc5q9)

Θα μπορούσαμε να πούμε πως από πλευράς τελικών προσπαθειών το ημίχρονο χωρίστηκε στα δύο με την Μπάγερν να επισκέπτεται συχνότερα την περιοχή του Ράγια στο πρώτο 25λεπτο, με την Άρσεναλ να ισορροπεί την κατάσταση στο δεύτερο 20λεπτο. Δύο παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι του "Έμιρεϊτς" ήταν εκ των καθοριστικότερων. Και αυτοί ήταν οι δύο αριστεροί μπακ, Μαζραουί και Τομιγιάσου οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν (με τις βοήθειες των Γκερέιρο και Μαρτινέλι αντίστοιχα) τη δράση των Σάκα και Σανέ. Ειδικά ο Άγγλος ήταν εξαφανισμένος και ίσως φοβισμένος.

Ο Κίμιχ έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της Μπάγερν, δεν επιτέθηκε ποτέ η Άρσεναλ

Ότι δε συνέβη σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, συνέβη στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Η Άρσεναλ βρήκε (ακίνδυνη) τελική στα 10 δευτερόλεπτα και στην επόμενη επίθεση η Μπάγερν έκανε... διπλό δοκάρι με κεφαλιά του Γκορέτσκα και σουτ του Γκερέιρο στην επαναφορά. Οι "Βαυαροί" μπήκαν πολύ δυνατά και θέλησαν να σκοτώσουν τους "Κανονιέρηδες" όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mok71felt5)

Αν και αρχικά δεν το κατάφεραν με το ρυθμό να πέφτει ξανά, ήρθε από τα δεξιά ο Τζόσουα Κίμιχ στο 63' να πεταχτεί στην καρδιά της περιοχής της Άρσεναλ και να νικήσει τον Ράγια για το 1-0. Κακή αντίδραση των αμυνόμενων της αγγλικής ομάδας οι οποίοι απλώς κοίταζαν την μπάλα μετά τη φαρμακερή σέντρα του Γκερέιρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mors8d1zjl)

Aπό εκεί και έπειτα η Μπάγερν κλείστηκε αποτελεσματικά στα καρέ της (έβαλε και τρίτο στόπερ ο Τούχελ στο 76') καθώς η Άρσεναλ εξακολουθούσε να μην βρίσκει διαδρόμους προς την περιοχή του Νόιερ. Οι ιδέες έλειπαν από τους παίκτες του Αρτέτα με τους Τροσάρ και Ζεσούς να μην μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Μία τελική βρήκε μόλις η Άρσεναλ με τον Όντεγκαρντ να νικέται από τον Νόιερ και τον Μάκελι να δίνει... άουτ.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού οι "Κανονιέρηδες" κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλή θέση και ο Σάκα επέλεξε να το εκτελέσει γρήγορα με την Μπάγερν να αντιδρά. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο κόρνερ που ακολούθησε ο Βρετανός με το ζόρι... έφτασε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, δείγμα του ότι αυτές οι βραδιές τα πόδια ζυγίζουν πολύ περισσότερο. Και στο Βόρειο Λονδίνο έχουν ακόμη δουλειά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Οι ενδεκάδες:

Μπάγερν Μονάχου (Τ. Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί (Κιμ 76'), Λάιμερ, Γκορέτσκα, Μουσιάλα, Γκερέιρο, Σανέ (89' Ουπαμεκανό), Κέιν

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου (86' Ενκέτια), Ζορζίνιο (68' Ζεσούς), Ράις, Όντεγκααρντ, Σάκα, Μαρτινέλι, Χάβερτς (68' Τροσάρ)