Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν ισόπαλες, 3-3, στον (πρώτο προημι)τελικό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για το Champions League. Το σκορ, η ευλογία της πολυποικιλότητας του ποδοσφαίρου, λέει αμέσως όσα οι ποδοσφαιρικοί ποιητές πασχίζουν να καταγράψουν και θα ήθελαν λίγο χρόνο. Ακόμα χειρότερα, το δικαίωμα στη σιωπή. Ένας πνιγηρός αναστεναγμός απέναντι στις χαριτόβρυτες ποδοσφαιρικές οδαλίσκες των σύγχρονων καιρών.  

Παιχνίδι στο φετινό Champions League που η Μάντσεστερ Σίτι να μην έχει σκοράρει τρία γκολ δεν έχει υπάρξει. Αυτός ο πρώτος προημιτελικός στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", το 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν το όγδοο διαδοχικό. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έμοιαζε έτοιμη να βγάλει νοκ άουτ την ομάδα που θεωρείτο από τη αρχή η πιο σημαντική ανταγωνίστριά της στο δρόμο για το back2back. Το έκανε με το κλασικό κυριαρχικό παιχνίδι της. Πιο αξιοσημειώτα, το πέτυχε με το χαρακτήρα της. Με τους νεαρούς της, κατά κύριο λόγο. Το έχασε, επειδή ο Αντσελότι έβαλε τον Μόντριτς και έστειλε τον Βαλβέρδε στα δεξιά. Το είχε χτίσει, πρωτίστως, με τους Βραζιλιάνους της. 

Σαν γιο-γιο, ο θεατής αυτού του αριστουργήματος θέλει να πιει οπωσδήποτε μια μπύρα μετά τη λήξη του. Το ποδόσφαιρο στα... εξωγήινά του. 

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι: Από το... 2' στα δύσκολα 

Η μεγάλη στιγμή των Ροντρίγκο και Βινίσιους ήταν αυτός ο πρώτος προημιτελικός του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", αλλά και του Φιλ Φόντεν. Ήταν ένα παιχνίδι που σηματοδοτεί ενδεχομένως μια αλλαγή εποχής. Ουδείς αμφέβαλε για το ταλέντο των τριών ποδοσφαιριστών. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, 9 Απριλίου, πάντως, υπήρχε η αίσθηση ότι ήταν wingmen. Πλαϊνοί κάποιου άλλου, ο οποίος έπαιρνε το μερίδιο σε ό,τι αποτέλεσμα έφερναν οι "μερένχες". 

Τώρα, με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να γίνεται κάτοχος της μπάλας μόνο κατά... λάθος και με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ να περιορίζει έως μηδενισμού τον Έρλινγκ Χάαλαντ, η δάδα πέρασε στους τρεις. Δεν υπήρχε το στοιχείο της έκπληξης στο να πράξουν τη στιγμή της ευθύνης. Έπρεπε να το κάνουν. Η Ρεάλ μονίμως στο δικό της αμυντικό μισό, αν και πίσω στο σκορ από το 2'. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έπιασε... κότσο μία ολόκληρη ομάδα σε εκτέλεση φάουλ, που θύμισε Έφενμπεργκ με Μπάγερν, μια φορά και έναν καιρό, στο Κίεβο επί της Ντινάμο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fu239ghpv5)

Το έκαναν με τη Σίτι να πιέζει στο δικό της επιθετικό μισό. Κυρίως, με Ροντρίγκο και Βινίσιους να τρέχουν. Αισθητικά ισοδύναμα θορυβώδους μύγας τον Αύγουστο. Το ξεκίνησε, όμως, όταν έβγαλε τους μέσους της στο μισό της Σίτι. 


Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι: Σε... 2' η ανατροπή


Ευχής έργο, η τόλμη του Καμαβινγκά, που εξαρχής δεν του... τόχαν να κουβαλήσει την μπάλα. Ευκταίο, δε, πλέον, το ταξίδι της πάνω στον Ρούμπεν και η διατήρηση της σχετικής ισχύος, για να ξεγελαστεί ο Ορτέγα. Όχι για πολύ, 1-1. Για πολύ περισσότερο, 2-1. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fuewkzoozt)

Λίγο μετά, Βινίσιους στον Ροντρίγκο στο τρανζίσιον. Κάπως, όχι με την προσποίηση κάτω από τα πόδια αλλά από αυτήν την πλευρά, παρόμοιο με αυτό που είχε κάνει ο Βινίσιους στον Φερναντίνιο, στο Μάντσεστερ, πριν δύο χρόνια, σε ματς που είχε λήξει... 4-3. Υπέρ της Σίτι. Τρέξιμο, ένα από τα δεκάδες, του Ροντρίγκο στην περιοχή. Πλασέ αργό. Η μπάλα βασανιστικά στα δίχτυα. 


Στο δεύτερο η... ανατροπή 



Η Σίτι περικύκλωσε, με τον Ρόδρι να ηγείται του γενικού συντονισμού, τον Μπέλιγχαμ. Είχε μία ευκαιρία, από λάθος. Αλλά έκανε το... Ζιντάν του, με το αριστερό του να τον προδίδει.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fvkhusf2z5)


Αφού οι "πολίτες" γλίτωσαν αυτό και το επόμενο, μια κλασική ευκαιρία με τον Βινίσιους στο 55', βγήκαν ξανά παγανιά. Άλλο είναι η κυκλοφορία της και άλλο τα τριγωνάκια στο χώρο του κέντρου. Σίλβα και Φόντεν απείλησαν, πριν ο τελευταίος αποφασίσει πως πολλά είδε και πολλά άκουσε. Πρωτύτερα, ο Χάαλαντ τις είχε... φάει από τον διαιτητή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fvp2q7dabd)

Ο Λούνιν, χωρίς παρεξήγηση, δεν είδε το σουτ του Άγγλου. Ίσως το παρακολουθήσει όταν τα δικαιώματα του Champions League πάνε στο... Netflix. Μιλάμε, προφανώς, για υψηλή ψυχαγωγία. 



Η Σίτι έβαλε τρία γκολ εκτός περιοχής. Ο Πεπ χάρηκε και τη σουτάρα του Γιόσκο Γκβάρντιολ στο 71'. Το "Μπερναμπέου" πάγωσε και ο Αντσελότι έκανε διπλή αλλαγή. Μπραχίμ Ντίαθ, μπας και ο Μπέλιγχαμ που ήταν πιο εκνευρισμένος και από την Κάθι Μπέιτς στο "Μίζερι", βρει λίγο χώρο. Και Μόντριτς, για να πάει στα δεξιά ο Βαλβέρδε. Την πλευρά που έκανε την πάσα στον Βινίσιους στον τελικό του Champions League το 2022, με τη Λίβερπουλ. Την πλευρά που στο 79', ύστερα από κούρσα του Μόντριτς και συστημένη σέντρα του Βινίσιους, έκανε... αυτό. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fw27vxjizl)


Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Λουνίν, Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Ρίντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος (72' Ντίαθ), Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (72' Μόντριτς), Βινίσιους (86' Χοσέλου).

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Σίλβα, Φόντεν (87' Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ.