Γκολάρες, ανατροπές, κι άλλες ανατροπές, δοκάρια, καταιγιστικός ρυθμός, ασύλληπτες ταχύτητες. Αυτά ήταν λίγα από τα στοιχεία που προσέφεραν Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν σε ακόμη έναν επικό προημιτελικό του UEFA Champions League ο οποίος αυτή τη φορά είχε μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Τσάβι. Οι "Μπλαουγκράνα" προηγήθηκαν με τον Ραφίνια, είδαν τους Παριζιάνους να ανατρέπουν σε ένα τρίλεπτο την κατάσταση όμως στο τέλος απάντησαν με "ανατροπή στην ανατροπή" χάρη σε δεύτερο γκολ του Ραφίνια (ο πρώτος μετά τον Μέσι που βάζει δύο τέρματα σε προημιτελικό για την Μπάρτσα) αλλά και "χρυσές αλλαγές" τους Πέδρι και Κρίστενσεν. 

Ιδανική εμφάνιση της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο και 0-1 με τον Ραφίνια

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού για τις δύο ομάδες με την Μπαρτσελόνα να απειλεί πρώτη με τον Ραφίνια να βλέπει τον Ντοναρούμα να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή. Αυτή ήταν και η μόνη κατ' ουσίαν μεγάλη φάση του πρώτου τετάρτου. Οι "Μπλαουγκράνα" βρήκαν από στατική φάση κι άλλη μεγάλη ευκαιρία με τον Νούνο Μέντες να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gnnlsxh3ep) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gomt64t8o1)

Ο Πολωνός φορ έκανε σπουδαία δουλειά στη φάση κατοχής της μπάλας ταλαιπωρώντας αρκετά τους Μπεράλντο, Ερναντέζ και Μαρκίνιος με τις κινήσεις του στα μεσοδιαστήματα. Αντίθετα καμία ζημιά δεν έκαναν οι Ντεμπελέ και Εμπαπέ καθώς η τριάδα Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ και Γκουντογκάν κάλυπταν ιδανικά τους χώρους τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια βοηθώντας τους Κανσέλο και Κουντέ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gotoa8hem9)

Από το 15' έως το 30' η Μπαρτσελόνα είχε ένα εκρηκτικό τέταρτο στο παιχνίδι. Ο Ραφίνια έβρισκε αρκετούς χώρους, όπως αντίστοιχα και ο Λαμίν Γιαμάλ. Μπορεί η κυριαρχία σε εκείνο το χρονικό διάστημα να μη μεταφράστηκε σε γκολ, όμως το ποδόσφαιρο δικαίωσε τους παίκτες του Τσάβι λίγο αργότερα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0govumeo7z5)

Συγκεκριμένα στο 37' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ραφίνια. Έπειτα από μια άρτια εκδηλωμένη επίθεση, ο Γιαμάλ σέντραρε με τον Ντοναρούμα να προλαβαίνει τον Λεβαντόφσκι αλλά να στρώνει άθελά του την μπάλα στον Βραζιλιάνο εξτρέμ ο οποίος δε λάθεψε. Οι Κουμπαρσί και Αραούχο δεν άφηναν τίποτα να περάσει στον Τερ Στέγκεν και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gpff5c0iuh)

Ολική ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν μέσα σε ένα δίλεπτο με Ντεμπελέ και Βιτίνια

Δύο εμπνεύσεις και... δύο λεπτά χρειάστηκαν προκειμένου να γυρίσει ολοκληρωτικά το παιχνίδι η Παρί Σεν Ζερμέν. Η πρώτη ήταν η είσοδος του ταχύτατου Μπαρκολά αντί του ράθυμου και άχρωμου για ακόμη μια φορά Ασένσιο. Η δεύτερη δεν ήταν άλλη από την υπέροχη προσωπική ενέργεια του Ουσμάν Ντεμπελέ ο οποίος ισοφάρισε στο 48' με φανταστική εκτέλεση που άφησε ανήμπορο να αντιδράσει τον Τερ Στέγκεν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gpmy25vq4x)

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 51', ο Βιτίνια έκανε το 2-1 ολοκληρώνοντας την μίνι ανατροπή των γηπεδούχων. Αυτή τη φορά ήταν σειρά των Παριζιάνων να αναπτυχθούν υπέροχα από τη δεξιά πλευρά με τον Λι να συνεργάζεται με τον Φαμπιάν Ρουίθ και εκείνος με υπέροχη κάθετη να σερβίρει το γκολ στον Πορτογάλο χαφ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gptco87w41)

Η Παρί φλέρταρε και με τρίτο γκολ ελάχιστα λεπτά αργότερα, όμως ο Τερ Στέγκεν είχε αντίδραση στο δυνατό σουτ του Μπαρκολά, ο οποίος είχε αλλάξει για τα καλά την προσέγγιση της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gpvm1bb9r5)

Απάντησε με γκολάρα Ραφίνια η Μπαρτσελόνα, "ανατροπή στην ανατροπή" με Κρίστενσεν

Αφού η Παρί δεν εκμεταλλεύτηκε το υπέρ της μομέντουμ για να βρει ασφαλές προβάδισμα, η Μπαρτσελόνα απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Ο Τσάβι έριξε στον αγωνιστικό χώρο Φέλιξ και Πέδρι με τον νεαρό Ισπανό να μοιράζει υπέροχη ασίστ στον Ραφίνια που ισοφάρισε στο 62' με απίθανο μονοκόμματο τελείωμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gpy1y6rplt)

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει εντυπωσιακό ρυθμό με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να απειλούν κυρίως στο ανοιχτό γήπεδο με τον Ντεμπελέ να σπαταλά τη μεγαλύτερη ευκαιρία σημαδεύοντας το δοκάρι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gq6xqiv3wh) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gq50zt117d) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gqd6umdte9)

Αφού ο Γάλλος δε σκόραρε, ήρθε ξανά η "τιμωρία". Ο Τσάβι είδε μια ακόμη αλλαγή του να αποδεικνύεται "χρυσή" καθώς στο 77' και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Κρίστενσεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα για το 3-2. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει κι άλλο γκολ, αν και υπήρξαν τελικές προσπάθειες με κυριότερη ένα σουτ του Εμπαπέ στο 90+2'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gqav8b2zdl)

Οι ενδεκάδες:

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Ενρίκε): Ντοναρούμα, Λ. Ερναντέζ, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Ν. Μέντες, Βιτίνια, Φ. Ρουίθ (86' Γκ. Ράμος), Λι Κανγκ-Ιν (Ζαΐρ-Εμερί), Ασένσιο (46' Μπαρκολά), Ντεμπελέ, Εμπαπέ
Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κούντε, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Σ. Ρομπέρτο (61' Πέδρι), Ντε Γιονγκ (75' Κρίστενσεν), Γκουντογάν (85' Φερμίν), Γιαμάλ (61' Ζ. Φέλιξ), Ραφίνια (75' Φ. Τόρες), Λεβαντόφσκι