Δεν χωρά αμφιβολία ότι η άκρως προβληματική εικόνα της ΑΕΚ στα έως τώρα παιχνίδια των playoffs της Super League αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης στις τάξεις των φιλάθλων, επισκιάζοντας σε ενδιαφέρον ακόμη και την πρωτοπορία του ΠΑΟΚ, το “διπλό πρόσωπο” του Παναθηναϊκού, ή την εντυπωσιακή αγωνιστική αναγέννηση του Ολυμπιακού.

Και είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς αναφερόμαστε στην κάτοχο του τίτλου και στην ομάδα που έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας υπέρ της στην τελική παρτίδα. Εξακολουθεί να είναι η “Ένωση” φαβορί της κούρσας παρά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ; Στα δικά μας μάτια “ναι”, για τους λόγους που έχουμε αναλύσει ουκ ολίγες φορές τις προηγούμενες μέρες.

Πλην, όμως, οι “κιτρινόμαυροι” του Ματίας Αλμέιδα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διαψεύσουν όχι μόνο τις δικές μας εκτιμήσεις, αλλά και τα προγνωστικά των στοιχηματικών εταιριών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e57jl6bbxl)

Η ΑΕΚ, ο Αλμέιδα και η πηγή του προβλήματος

Εννοείται ότι δεν καταστράφηκε η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της “διαβολοβδομάδας” (καθώς οι 4 βαθμοί που κατέκτησε στα ντέρμπι με τους υπόλοιπους διεκδικητές αφενός μοιάζουν… κολακευτικοί βάσει της απόδοσής της και αφετέρου της επέτρεψαν να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή), ωστόσο ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του οφείλουν να βρουν άμεσα λύση στα κακώς κείμενα που παρουσιάζει η “Ένωση” στο χορτάρι.

Και για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει πρώτιστα να εντοπιστεί η πηγή του. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ σου δίνει την αίσθηση μιας… αλαζονικής επίδοξης πρωταθλήτριας που θεωρεί ότι βρέξει, χιονίσει θα βρει τον τρόπο να φορέσει ξανά το στέμμα στο κεφάλι της. Δεν βγάζουν ένταση στα παιχνίδια τους οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, δεν βλέπεις μια ομάδα όπως η περσινή που… γυάλιζε το μάτι της. Αντίθετα αντικρίζεις μια ομάδα που μόλις “στραβώνει” ένα παιχνίδι μοιάζει εξαιρετικά ανέτοιμη να το διαχειριστεί βρισκόμενη σε κατάσταση σοκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e4kk7lq56p)

Το κοινό σημείο των ντέρμπι της ΑΕΚ με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Αν το πρόβλημα της ΑΕΚ αφορά πράγματι τη νοοτροπία των παικτών ή συνολικά του οργανισμού, προφανώς φαντάζει κάπως ενοχλητικό στα μάτια των οπαδών της, αλλά είναι απόλυτα διαχειρίσιμο, λόγω της παρουσίας του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της. Ο Αργεντινός δεν είναι από τους ανθρώπους που… καβαλούν καλάμι και είναι σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα αφήσει το “τραύμα” να κακοφορμίσει, αν φυσικά το εντοπίσει.

Γιατί υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο το οποίο, αν επιβεβαιωθεί, μοιάζει ικανό να ανατρέψει ολοκληρωτικά τα δεδομένα στη μάχη της κορυφής. Υπάρχει ένα κοινό πολύ ανησυχητικό δείγμα γραφής στα δύο ντέρμπι που έδωσε η ΑΕΚ στην “Opap Arena” απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Και στα δύο έδειξε να μένει από δυνάμεις όσο πλησιάζαμε στη λήξη του ενενηντάλεπτου.

Παρά το γεγονός ότι η “Ένωση” έχει την πολυτέλεια διαχείρισης ενός αγώνα την εβδομάδα, έμοιαζε πολύ πιο κουρασμένη από δύο αντιπάλους που, από τις αρχές Μαρτίου, ανεβαίνουν χέρι-χέρι έναν αγωνιστικό “Γολγοθά” με διαδοχικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d087kircya9d)

Κι όμως τόσο οι Θεσσαλονικείς του Ραζβάν Λουτσέσκου, όσο και οι Πειραιώτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ “έπνιξαν” ποδοσφαιρικά στο τελευταίο ημίωρο των αγώνων την ΑΕΚ μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Απέναντι στον Ολυμπιακό η “Ένωση” στάθηκε τυχερή και δεν δέχτηκε γκολ, απέναντι στον ΠΑΟΚ την πλήρωσε με δύο χαμένους βαθμούς.

Είναι, λοιπόν, πολύ βασικό να φανεί αν αυτή η αγωνιστική καθίζηση της ΑΕΚ και η έλλειψη δυνάμεων είναι απλά ένα τυχαίο φαινόμενο, ή αν οφείλεται σε κάποιο “σκάσιμο” των παικτών της λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης του πρώτου εξαμήνου της σεζόν. Ασφαλείς απαντήσεις θα πάρουμε στο δεύτερο γύρο των playoffs της Super League.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".