Ξεκινώντας η… διαβολοβδομάδα των τριών διαδοχικών αγωνιστικών της Super League, υπογραμμίζαμε το μέγεθος της ευκαιρίας που είχε να διαχειριστεί η ΑΕΚ για να τελειώσει πρόωρα την "μπουγάδα" στη φετινή μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Φτάνοντας στο φινάλε του μίνι αγωνιστικού "Γολγοθά" για τους μνηστήρες του στέμματος, η "Ένωση" έχει καταφέρει να οπλίσει με αυτοπεποίθηση και τους τρεις αντιπάλους που επιθυμούν να της αρπάξουν το θρόνο της πρωταθλήτριας. Όχι μόνο δεν κατάφερε να στείλει μήνυμα κυριαρχίας στα πρώτα δύο ντέρμπι που έδωσε στα playoffs, αλλά ήταν τόσο προβληματική η εικόνα της απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που γέμισε με αμφιβολίες ακόμη και δικούς της οπαδούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0arnvu2qqo9)

Η ΑΕΚ παραμένει φαβορί για τον τίτλο της Super League για τρεις λόγους

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εξακολουθεί να παραμένει το φαβορί για το ιστορικό repeat τη χρονιά που συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ίδρυσή της, καθώς όλα τα δεδομένα παραμένουν υπέρ της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bf891415yp)

1) Οι δύο εκ των τριών αντιπάλων της (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) έχουν να διαχειριστούν παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα μια ιστορική ευκαιρία στο Europa Conference League που είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα συνοδευτεί από στραβοπατήματα στα playoffs της Super League.

2) Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει απωλέσει ολοκληρωτικά στα χέρια του Φατίχ Τερίμ τις σταθερές που είναι απαραίτητες στον πρωταθλητισμό. Θα κάνει σπουδαίες νίκες, αλλά είναι ικανός να χάσει βαθμούς ακόμη και στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια με τη Λαμία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bezz782hi1)

3) Η ΑΕΚ διαθέτει το ρόστερ με το μεγαλύτερο "βάθος" στην ιστορία της και έναν προπονητή που ακόμη και στα δύσκολα αποδεικνύεται ιδανικός "καπετάνιος" για το τιμόνι της. Με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ματίας Αλμέιδα ενέπνευσε για άλλη μια φορά σεβασμό στους αντιπάλους και ηρεμία στη δική του ομάδα.

Ο εφιάλτης του ΠΑΟΚ στην "Opap Arena" και οι... δαίμονες του Λουτσέσκου

Στα… χαρτιά και τη θεωρία, λοιπόν, η ΑΕΚ παραμένει φαβορί στην κούρσα των playoffs. Καλείται να το πράξει, όμως, και στο χορτάρι. Και δεν έχει άλλα περιθώρια μπροστά της. Η θεά Τύχη τη βοήθησε να κερδίσει ένα ντέρμπι που έπρεπε να είχε χάσει βάσει απόδοσης των δύο ομάδων (αυτό με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια), αλλά μοιάζει να εξάντλησε τα… κανονάκια της στη Λεωφόρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d087hgdzd2kh)

Το βράδυ της Κυριακής οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα γεμίσει τις φλέβες του «κιτρινόμαυρου» οργανισμού με μικρόβια αμφισβήτησης που θα είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στους πρωταθλητές.

Κι αυτή η συσσωρευμένη πλέον πίεση στις πλάτες των γηπεδούχων, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στο «πρέπει» του φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ.
Γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζει ότι  θα έχει να διαχειριστεί μια τεράστια ευκαιρία για να αφαιρέσει από τον έτερο "Δικέφαλο" τον τίτλο του φαβορί και να τον… μεταφέρει στα αποδυτήρια της Τούμπας για λογαριασμό του δικού του αετού.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του να νικήσουν αρχικά ένα ιδιότυπο "κόμπλεξ" που δείχνει να τους συνοδεύει κάθε φορά που αγωνίζονται στη Νέα Φιλαδέλφεια, πριν τεθούν αντιμέτωποι με τον Λιβάι, τον Πινέδα και τον Βίντα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cs6yndaeloxd)

Γιατί η εικόνα του ΠΑΟΚ από πέρσι στις επισκέψεις του στην «Αγιά Σοφιά» μόνο σε… επίδοξο πρωταθλητή δεν παραπέμπει. Μπορούν οι Θεσσαλονικείς να αξιοποιήσουν μια ιστορική ευκαιρία, πριν αφοσιωθούν στα δύο παιχνίδια με την Μπριζ; Αν τα καταφέρουν τα δεδομένα της συζήτησης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλάζουν ολοκληρωτικά. Αν ηττηθούν ξανά με κάτω τα χέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια, απλά το τρόπαιο του πρωταθλητή θα αρχίσει ξανά να προβάλλει σε κιτρινόμαυρο φόντο!

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".