Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού εξελίσσεται ένα μεγάλο πάρτι. Δικαιολογημένο και απολύτως λογικό. Το 1-4 του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έγινε 6-1 στον επαναληπτικό. Και η πρόκριση στους “8” του Europa Conference League κατακτήθηκε με τρόπο ιστορικό. Ξαφνικά η πόρτα ανοίγει. Η μουσική σταματάει. Ο προπονητής των Ισραηλινών, Ρόμπι Κιν “εισέβαλε” στον χώρο που απολάμβανε τις στιγμές ο Ολυμπιακός.

“Μπράβο σας. Συγχαρητήρια για τη νίκη και την πρόκριση την αξίζατε και μας δώσατε ένα καλό μάθημα. Εύχομαι να φτάσετε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης”, τα λόγια του Ιρλανδού πρώην σπουδαίου επιθετικού και νυν προπονητή της Μακάμπι. Οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού άκουγαν ευλαβικά. Και μόλις ο Κιν ολοκλήρωσε όσα είχε να πει, τον χειροκρότησαν μαζικά και τον ευχαρίστησαν για τα λόγια του. Μια σπουδαία στιγμή ποδοσφαιρικού ευ αγωνίζεσθαι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztvb0fmzvhd)

O Oλυμπιακός τιμώρησε την υπεροψία της Μακάμπι

Βεβαίως, αυτή ήταν ίσως και η μοναδική τέτοια στιγμή από πλευράς Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί σε όλη τη διάρκεια των δύο αγώνων με τον Ολυμπιακό, φρόντισαν να έχουν μια στάση από υπεροπτική έως... προκλητική. Από τους ποδοσφαιριστές έως τους... φροντιστές και τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος, οι συμπεριφορές προκαλούσαν ενόχληση και εκνευρισμό στους ανθρώπους των Πειραιωτών.

Πιο χαρακτηριστική στιγμή, ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο. Οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές της Μακάμπι βρίσκονται στο γήπεδο και κάνουν ζέσταμα. Οι βασικοί του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την ξεκούρασή τους στα αποδυτήρια και πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο, περιμένοντας τους αντιπάλους τους. Ξαφνικά, ένας αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής της Μακάμπι κινείται προς τον Κώστα Φορτούνη και πέφτει επίτηδες πάνω του.

Επρόκειτο για τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των Ισραηλινών Ορλάντο Μοσκέρα. Ο Φορτούνης εκνευρίζεται με την κίνηση του παίκτη από τον Παναμά και τον απωθεί αμέσως. Ο Μοσκέρα επιμένει και πηγαίνει πρόσωπο με πρόσωπο στον αρχηγό του Ολυμπιακού, με σκοπό να τον προβοκάρει να κάνει κάτι που θα έβλαπτε τον Ολυμπιακό. Ο «Φόρτου» αντιδρά και τον βγάζει έξω από το γήπεδο «στήθος με στήθος» ενώ παράλληλα μιλάει στον 4ο διαιτητή Αντρέα Κολόμπο και απορεί για ποιον λόγο δεν κάνει κάτι για την προκλητική κίνηση του αντιπάλου του. Ο Ιταλός μπαίνει αμέσως στη μέση και αρχίζει να κάνει έντονες παρατηρήσεις στον Μοσκέρα, λήγοντας το περιστατικό. Με τον Φορτούνη να μην... τσιμπάει. Και το αποτέλεσμα... γνωστό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztuhb2ay10p)

Οι χειρονομίες του Ζάχαβι

Βεβαίως, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει στο παιχνίδι οι προκλήσεις της Μακάμπι έφτασαν στο απόγειό τους, τη στιγμή της μείωσης του σκορ. Όταν ο Εράν Ζάχαβι έκανε το 3-1 με το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, ξεκίνησε... περίεργες χειρονομίες προς τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο και τον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ ταυτόχρονα ο πάγκος των Ισραηλινών επιδόθηκε σε σωρεία προκλητικών κινήσεων, με σκοπό να προβοκάρουν τους Πειραιώτες. Μάταια. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στην υπεροψία, την ασέβεια και την ειρωνεία. Ας πρόσεχαν...