Μια βραδιά που θα μνημονεύεται στα βάθη των αιώνων για γενιές και γενιές Ολυμπιακών. Μια νύχτα θαυμάτων, μια νύχτα που θα συνοδεύει για πολλά χρόνια τα όνειρα εκατομμυρίων “ερυθρόλευκων” φιλάθλων. Γιατί όσο ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ονειρεύεται, όσο εξακολουθεί να χτίζει λιθαράκι-λιθαράκι το μέλλον του πάνω σε στέρεες βάσεις, ακόμη και τα πιο τρελά του όνειρα θα γίνονται πραγματικότητα.

Και η αλήθεια είναι ότι όσα ακολούθησαν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μαριάνι στο μικρό γηπεδάκι της Μπάτσκα Τόπολα, παραπέμπουν περισσότερο… σε παραμύθι!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztucoa08ryp)

Η επιβράβευση της πίστης στον Ολυμπιακό

Μόλις “σφραγίστηκε” η επική ανατροπή επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ που έφερε τον Ολυμπιακό σε κλήρωση προημιτελικής φάσης ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, στον αγωνιστικό χώρο επικράτησαν σκηνές… αλλοφροσύνης. Ο ένας αγκάλιαζε τον άλλον, ο 63χρονος (εδώ και λίγες ώρες) Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε σαν μικρό παιδί και οι λιγοστοί “ερυθρόλευκοι” φίλαθλοι που είχαν το προνόμιο να ζήσουν από κοντά αυτή τη θρυλική βραδιά ευχαριστούσαν το Θεό για την πίστη που έδειξαν στην αγαπημένη τους ομάδα, ακόμη κι όταν όλα έδειχναν χαμένα!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztv9jn1weqp)

Ο Βάσκος τεχνικός, βέβαια, είχε την τιμητική του και στα αποδυτήρια με τους ποδοσφαιριστές του να έχουν έναν επιπλέον λόγο να… τον σηκώνουν στα ουράνια!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztvcivsjdm1)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, βλέπετε, έμελλε να ζήσει μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του, ανήμερα των 63ων γενεθλίων του. Πιο… γλυκά κεράκια δεν θα μπορούσε να σβήσει, έστω κι αν συνοδεύτηκαν από… εορταστικό μπουγέλο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μάλιστα, δεν παρέλειψε να στείλει μέσω των social media της πειραϊκής ΠΑΕ το πρώτο διαδικτυακό του μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού σε ολόκληρο τον πλανήτη που ακόμη... τσιμπιόντουσαν με όσα είχαν δει να συμβαίνουν το βράδυ της Πέμπτης.

Όσο συγκινημένος, βέβαια, κι αν ήταν ο Βάσκος ένα άλλο μήνυμα ήταν εκείνο που κατέγραψε στο έπακρο την... τρέλα όλων των μελών της "ερυθρόλευκης" αποστολής: Αυτό του Ροντινέι! 

Η επικοινωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού

Βρισκόμενοι σε… παράκρουση οι “ερυθρόλευκοι” δέχτηκαν άλλο ένα δώρο στη βραδιά, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινώνησε μαζί τους μέσω βιντεοκλήσης για να τους συγχαρεί για την αδιανόητη επιτυχία τους!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztvb0fmzvhd)

Οι χοροί, τα μπουγέλα, τα τραγούδια και τα συνθήματα ακούγονταν… μέχρι τον Πειραιά. Όπως ακούστηκε και ο ήχος της τρομπέτας του πιλότου του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή των θριαμβευτών από το Βελιγράδι στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές ταξιδιών του Ολυμπιακού στο εξωτερικό ο πιλότος εμφανίστηκε στην πόρτα του πιλοτηρίου και σάλπισε ως ενορχηστρωτής εξέδρας το ταξίδι των “ερυθρόλευκων” όχι μόνο προς την Αθήνα, αλλά προς τη… Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που το βράδυ της 29ης Μαϊου θα φιλοξενηθεί ο φετινός τελικός του Europa Conference League.