Ο Ολυμπιακός έριξε στον... κουβά όλη την Ευρώπη. Εγραψε ιστορία. Εκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στις διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το εις βάρος του 1-4 του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι το έκανε 1-6 στον επαναληπτικό. Και προκρίθηκε στους “8” του UEFA Conference League. Συνεχίζοντας το ταξίδι του.

Αλλά για να φτάσουμε σε αυτή την απίθανη ανατροπή, συνέβησαν πολλά μικρά πράγματα. Που επηρέασαν κυρίως το μυαλό και τον εγωισμό των παικτών του Ολυμπιακού. Τους πείσμωσαν. Τους θύμωσαν. Τους ενεργοποίησαν όλους εκείνους τους αισθητήρες που είναι απαραίτητοι για να θριαμβεύσεις. Με τον Αντρέ Ορτα, να αποκαλύπτει στο parapolitika.gr, ποια ήταν το σημείο κλειδί για την πρόκριση.

H αποκάλυψη του Όρτα για το Ολυμπιακός – Μακάμπι στο Καραϊσκάκη

Ο Πορτογάλος μέσος και εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στη μεγαλειώδη νίκη στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα, αποκάλυψε μια απίθανη ιστορία από τον πρώτο αγώνα, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Αποκάλυψε, τον έντονο διάλογο και τον εκνευρισμό που είχε, όταν πήγε στα αποδυτήρια της Μακάμπι να χαιρετήσει τον προπονητή της, Ρόμπι Κιν, και αντίκρυσε αντιπάλους να χορεύουν και να τραγουδούν, σαν η πρόκριση να τελείωσε. Ο 27χρονος μέσος, μάλιστα, μετέφερε τα πάντα στους συμπαίκτες του, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον Ολυμπιακό, πανηγυρικά.

Από εκεί και πέρα, ο Όρτα παραδέχθηκε πως έζησε ίσως το πιο “τρελό” παιχνίδι της καριέρας του, αλλά παράλληλα έκανε σκληρή αυτοκριτική, για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Επισημαίνοντας ότι πρέπει η απόδοσή τους να είναι πιο σταθερή. Επιπλέον, ζήτησε ένα πράγμα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Πίστη στην ομάδα. Διότι όπως λέει, αυτό δίνει έξτρα δύναμη, κίνητρο και ενέργεια στους ποδοσφαιριστές.

Οι δηλώσεις του Αντρέ Όρτα στην κάμερα του parapolitika.gr

Εχετε συνειδητοποιήσει τι έχετε καταφέρει;

“Ναι, βέβαια. Πίστευα πριν το παιχνίδι και το είπα στον αδερφό μου, όταν μίλησα μαζί του στη διάρκεια της εβδομάδας. Το είπα και στα αδέρφια μου στα αποδυτήρια. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εάν είσαι συγκεντρωμένος 90 λεπτά αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβούν και είμαστε πολύ χαρούμενοι με ό,τι κάναμε αυτή τη νύχτα”.

Είναι αυτό το πιο τρελό παιχνίδια στην καριέρα σου;

“Ναι, σίγουρα. Ενα από τα πιο τρελά. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία να το κάνουμε πιο συχνά. Διότι έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε αυτό. Οταν έχουμε τα παιχνίδια μπροστά μας πρέπει να τα βλέπουμε ως τελικούς και να παίζουμε συγκεντρωμένοι 90 λεπτά. Οταν το κάνουμε αυτό το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε”.

Ο,τι συνέβη εδώ σήμερα είναι τρελό. Πίστευες ότι μπορεί να εξελιχθεί μια τέτοια ιστορία σε αυτό το παιχνίδι;

“Δεν ήξερα πώς θα είναι το παιχνίδι, φυσικά. Αλλά ένα πράγμα είχα σίγουρο. Οτι θα παλεύαμε για το παιχνίδι και το αποτέλεσμα. Και μπορώ να σας πω μια ιστορία για αυτό. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι, μετά το τέλος, όταν πήγα να μιλήσω στους δημοσιογράφους, πέρασα από τα αποδυτήρια της Μακάμπι. Και τραγουδούσαν και χόρευαν. Προφανώς ήταν χαρούμενοι με το 4-1.

Αλλά είπα στον Ρόμπι Κιν, "πες στους παίκτες σου ότι δεν τελείωσε. Αυτό ήταν μόνο το πρώτο παιχνίδι". Και μου απάντησε "ναι, ναι, το ξέρω". Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πράγματι το ήξερε. Οταν εμείς δείχνουμε αυτή τη συμπεριφορά στο παιχνίδι και εκείνοι μπαίνουν στο γήπεδο χαλαροί, φυσικά πρέπει να τους κάνουμε να το πληρώσουν. Και αυτό κάναμε”.

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

“Πιστέψτε σε εμάς. Είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές. Ισως σε κάποια παιχνίδια να μην παίξουμε καλά, όπως πρέπει να κάνουμε ή όπως θέλουμε, αλλά όταν πρέπει να κάνουμε καλά παιχνίδια και παίζεται η ζωή μας στον αγώνα, θα δείξουμε χαρακτήρα και δεν θα φοβηθούμε να παίξουμε. Αυτό θέλω να πω. Πιστέψτε σε εμάς. Κάποιες ημέρες θα είναι κακές, αλλά με τη δική τους συμπαράσταση είναι πιο εύκολο για εμάς”.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czuh2227umyx)