Πέμπτη 11 Απριλίου - Παρασκευή 12 Απριλίου. 24 ώρες στις οποίες τα λιγοστά μέτρα που χωρίζουν το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με το Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας" θα ζήσουν μια "καυτή" ελληνοτουρκική μονομαχία και μάλιστα σε διπλό ταμπλό. Το συγκεκριμένο διήμερο ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ της Φενερμπαχτσέ σε δύο καθοριστικές αναμετρήσεις για τη μετέπειτα πορεία των δύο συλλόγων σε Europa Conference League και Euroleague. 

Η αρχή θα γίνει το βράδυ της 11ης Απριλίου όταν ο Ολυμπιακός του 63χρονου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα φιλοξενήσει στο Καραϊσκάκη τη Φενερμπαχτσέ του 62χρονου, Ισμαήλ Καρτάλ σε μια ιδιαίτερη... σκακιστική παρτίδα δύο πολύπειρων "αλεπούδων" των πάγκων. Απέναντι στην τουρκική ομάδα του Τζέκο, του Λιβάκοβιτς, του Μπατσουαγί και του Τάντιτς, οι "ερυθρόλευκοι" θα επιχειρήσουν να μην επαναλάβουν τα λάθη του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι και να ταξιδέψουν μια εβδομάδα αργότερα στο "Σουκρού Σαράτσογλου" έχοντας πάρει προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης για τα ημιτελικά του Europa Conference League. 

Χωρίς τους φιλάθλους της στον Πειραιά η Φενερμπαχτσέ

Τα αστέρια της Φενέρ, πάντως, δεν θα έχουν στο ταξίδι τους προς την Ελλάδα τη συμπαράσταση των φανατικών οπαδών της ομάδας καθώς η UEFA ανακοίνωσε τιμωρία μετακίνησης των οπαδών της για τρία παιχνίδια, λόγω σοβαρών επεισοδίων που δημιούργησαν στα παιχνίδια με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. 

Το ραντεβού Ολυμπιακού - Φενερμπαχτσέ στην Euroleague

Ένα 24ωρο αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο ΣΕΦ (στις 21.15) το παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και της... ελληνικής παροικίας των Καλάθη, Παπαγιάννη, Ντόρσεϊ, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της regular season της Euroleague.

Μια αναμέτρηση που ενδέχεται να έχει τη μορφή τελικού για τους δύο μονομάχους, καθώς μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και την παράλληλη άνετη επικράτηση της Φενέρ επί της Βαλένθια, "ερυθρόλευκοι", "πράσινοι" και Τούρκοι ισοβαθμούν με ρεκόρ 18-11 στις θέσεις 4 έως 6 και προβάλλουν ως τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων της κατάταξης που θα εξασφαλίσουν πλεονέκτημα έδρας στα palyoffs. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο νικητής εκείνης της βραδιάς να πανηγυρίζει... εις διπλούν, ενώ ουδόλως μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρεθούν ξανά αντιμέτωπες οι δύο ομάδες και στα playoffs, για δεύτερη διαδοχική σεζόν!