Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 2-0 της Έβερτον στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 28ης αγωνιστικής στην Premier League. Μια νίκη με την οποία διατήρησε τις ελπίδες της για το πλασάρισμα στην πρώτη 4άδα της Premier League, όπου δίνει εισιήρια του Champions League, αν και το έργο της παραμένει δύσκολο.

Ήταν πιεσμένη για να βγάλει αντίδραση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού προηγήθηκε η ήττα με 3-1 στο ντέρμπι με την Σίτι, αλλά και η εντός έδρας από την Φούλαμ με 2-1.

Για τους "κόκκινους διαβόλους" η επικίνδυνη αναμέτρηση με την Έβερτον ήταν must win κι έδειξε από το πρώτο λεπτό πως θα τα κατάφερνε. Ήταν αποφασιστική και μόλις στο 12' άνοιξε το σκορ με χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες. Πέναλτι που κέρδισε ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Ο Αργεντινός επιθετικός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Μάρκους Ράσφορντ στο 36'.

Ο Γκαρνάτσο έγινε ο πρώτος παίκτης που παίρνει δύο πέναλτι σε ένα παιχνίδι στην Premier League. Παράλληλα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα που είχε δύο διαφορετικούς σκόρερ με πέναλτι σε πρώτο ημίχρονο.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να βρουν ένα ακόμα γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν ενώ και η Έβερτον δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.