Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν η ομάδα που ονειρεύεται ο Εργκίν Αταμάν, η ομάδα για την οποία ο Τούρκος προπονητής φωνάζει πως θα βρίσκεται στο Βερολίνο και πήρε τη... νίκη της χρονιάς του απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης (86-97), η οποία γνώρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα της και πρώτη από το "τριφύλλι" στο "Παλάθιο" μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Οι "πράσινοι" είχαν απόλυτους πρωταγωνιστές τους Ματίας Λεσόρ (26π. 7ρ. 4ασ.), Κώστα Σλούκα (16π. 6ασ.), Κέντρικ Ναν (17π. 7ασ.) και έδειξαν στην πρωτοπόρο της φετινής και κάτοχο της περσινής Euroleague πως θα είναι δεδομένα μία από τις ομάδες που θα την απειλήσουν προκειμένου να της πάρουν το στέμμα. 

Ο Καμπάτσο αναστάτωσε τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα αλλά οι "πράσινοι" ισορρόπησαν

Με Μπαλτσερόφσκι ξεκίνησε ο Αταμάν στο "5" θέλοντας να αντιμετωπίσει τον Ταβάρες με τον δικό του δεινόσαυρο. Ο Πολωνός πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και περιόρισε τον γίγαντα της Ρεάλ. Όμως οι Μαδριλένοι έκαναν ζημιά είτε με διεισδύσεις του Γιαμπουσέλε, είτε με τρίποντα από Αμπάλδε και Κοζέρ με τον Καμπάτσο να οργανώνει μαεστρικά κάθε επίθεση.

Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ οι πύργοι άλλαξαν με Λεσόρ και Πουαριέ να παίρνουν θέση κάτω από τα καλάθια. Παρ' όλα αυτά το γαλλικό δίδυμο δεν διαδραμάτισε τόσο καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της διαφοράς των γηπεδούχων μέχρι το +9 (22-13) σε μια φάση που ο Αταμάν έπαιξε... άμυνα σταματώντας αιφνιδιασμό του Χεζόνια παίρνοντας... τεχνική ποινή. Τη διαφορά έκαναν τα ποσοστά από την περιφέρεια με τον Καμπάτσο να συνεχίζει να βγάζει μόνους τους σουτέρ της ομάδας του. Ο Σλούκας νοικοκύρεψε λίγο τα πράγματα στο φινάλε και σε συνδυασμό με τη βελτίωση της άμυνας η διαφορά έπεσε στο -6 (24-18) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το... τέλειο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό με απίστευτη άμυνα και μαέστρους Σλούκα και Ναν

Ο Αταμάν άνοιξε το ροτέισιον βάζοντας από νωρίς τον Παπαπέτρου αλλά και τον Χουάντσο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Κώστας Σλούκας πατούσε πολύ καλά και παρέα με τον Ναν οργάνωναν με αποτελεσματικότητα κάθε επίθεση απέναντι στο ποιοτικό αλλά... γέρικο δίδυμο των Γιουλ και Τσάτσο, με τους "πράσινους" να ξεκινούν με 7-0 παίρνοντας το προβάδισμα σε ένα σκάρτο δίλεπτο (24-25) και συνέχισαν ακόμα καλύτερα με τα πικ εν ρολ των Τσάτσο και Πουαριέ να αντιμετωπίζονται υποδειγματικά στην άμυνα και την μπάλα να κυκλοφορεί εξαιρετικά στην επίθεση με τον Λεσόρ να καρφώνει τη μία μπάλα μετά την άλλη, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +8 (28-36)!

Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει εκτός από το να δεχθεί 4 πόντους μόλις σε 6:38', να βγάλει εκτός της ζώνης άνεσής του τον Σέρχιο Γιουλ που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Όμως η διαφορά δεν έφτασε ποτέ σε διψήφια επίπεδα με τον Σλούκα να κάνει φθηνά λάθη και τον Αταμάν να καλεί τάιμ άουτ. Αυτό το τάιμ άουτ επανέφερε την ηρεμία και το σωστό πλάνο με τη διαφορά να φτάνει στο +11 (32-43) και τους "Μερένχες" να συνεχίζουν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Το μπάζερ μπίτερ του Ναν για το 36-45 του ημιχρόνου ήταν το "κερασάκι στην τούρτα" ενός εξαιρετικού πράσινου δεκαλέπτου.

Επέστρεψε η Ρεάλ αλλά Ναν και Λεσόρ συνέχισαν να ηγούνται του Παναθηναϊκού

Στην τρίτη περίοδο η Ρεάλ μπήκε πολύ πιο σοβαρή. Κι αν ο Παπαπέτρου έβαλε το πρώτο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό, τα υπόλοιπα δεν μπήκαν σε αντίθεση με αυτά των γηπεδούχων οι οποίοι προσπέρασαν (52-50) μέσα σε ένα τετράλεπτο με τον Γιαμπουσέλε να πληγώνει τους "πράσινους" στον αιφνιδιασμό εκμεταλλευόμενος τα λάθη τους. Ο Αταμάν έβγαλε άρον άρον τους Παπαπέτρου και Σλούκα επαναφέροντας τους Γκριγκόνις και Γκραντ στο πλάι του Ναν.

Η άμυνα επέστρεψε στα... φετινά της επίπεδα και έτσι το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι. Ο Λεσόρ είχε πάρει τα πάνω του ξανά και παρέα με τον Κέντρικ Ναν που έβαλε μεγάλα σουτ όταν χρειαζόταν, οδήγησαν τους "πράσινους" για ακόμη μια φορά σε υπέρ τους +6 (56-62). Ένα ελεύθερο άστοχο τρίποντο του Γκριγκόνις όμως και ένα εύστοχο του Γιαμπουσέλε στην απέναντι πλευρά, πήγαν να χαλάσουν το μομέντουμ του "τριφυλλιού" όμως ο Κέντρικ Ναν έβαλε απίθανο buzzer beater πάνω στον Πουαριέ φωνάζοντας ότι η ομάδα του δεν είχε διάθεση να παραδοθεί.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι έπρεπε και πήρε το διπλό της σεζόν του!

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ρεάλ έκανε ξανά προσπάθεια να βρει μομέντουμ, κάτι που όμως κατάφερε μόνο όταν της επέτρεπε ο Παναθηναϊκός να τρέξει, με τον Μούσα να αναλαμβάνει το ρόλο του εκτελεστή. Όσο όμως ο Πουαριέ βρισκόταν στο παρκέ, ο Λεσόρ κάρφωνε τη μία μπάλα μετά την άλλη... από πάνω του (!) ενώ και ο Μήτογλου με τον Σλούκα έδιναν σημαντικές βοήθειες. Ειδικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα ψύχραιμος και κάλυπτε εξαιρετικά το κενό του Ναν που κάθισε για λίγο στον πάγκο λόγω τέταρτου φάουλ.

Από ένα επιθετικό του Ταβάρες στον Γκριγκόνις και ένα τρίποντο του Κώστα Σλούκα που αγωνίστηκε σαν πραγματικός αρχηγός, ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα +9 (74-83) με 3:38' να απομένουν, στο οποίο η Ρεάλ δεν βρήκε δρόμο επιστροφής. Ο Καμπάτσο ξεκίνησε τις κλασικές... μανούρες των Μαδριλένων", ο Ναν υπέκυψε κάνοντας αντιαθλητικό (αγκωνιά εκτός φάσης) όμως η νίκη δεν χανόταν με τον Γκριγκόνις να το... τελειώνει με τρίποντο για το 80-88 και ασίστ στον Λεσόρ για το 80-90.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 36-45, 61-67, 86-97

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης