Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη "Zalgirio Arena", που στις 21 Μαΐου στερήθηκε, από ένα καλάθι του Σέρχιο Γιουλ, τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για να αντιμετωπίσει την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 20:00, τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague, και ο προπονητής της λιθουανικής ομάδας, Αντρέα Τρινκέρι, τον αποθέωσε. 

Euroleague: Το γνωστό... τρικ

Φυσικά, δεν είναι να παίρνει κάποιος στα σοβαρά τους αντίπαλους προπονητές όταν εξαπολύουν επαίνους, ειδικά τους Ιταλούς, που είναι εξ ιδιοσυγκρασίας, ου μη και εκ κλίσεως, μαλαγάνες. Ο Ιταλός προπονητής παίζει τα ρέστα του μέσω της... ύπνωσης προκειμένου η ομάδα του να μείνει στο κόλπο των play in της Euroleague. Η Ζάλγκιρις έχει ρεκόρ 11-15 και απέχει δύο νίκες των Βαλένθια και Μακάμπι Τελ Αβίβ, που με ρεκόρ 13-13 είναι ένατη και δέκατη αντιστοίχως. Στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι, ο Τρινκέρι εξήρε την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, ενώ δεν δίστασε να πει ότι τον ψηφίζει για πρωταθλητή Ευρώπης. Ο λόγος είναι σχετικά παράξενος για το σύγχρονο άνθρωπο, αλλά όχι και για τον αθλητισμό, δηλαδή το... κάρμα. 

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, επικαλέστηκε ατάκα του θρυλικού προπονητή των New England Patriots, Μπίλ Μπέλιτσικ: "Όπως είχε πει κάποτε ένας σπουδαίος προπονητής στο NFL: «Εάν θέλεις να παίξεις καλή άμυνα, τότε θα πρέπει να υπογράψεις καλούς αμυντικούς». Έχουν τους Γουόκαπ, Κάναν, Φαλ, ο οποίος κυριαρχεί κάτω από το καλάθι, τον Παπανικολάου... Έχουν και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είναι ένας προπονητής που εφαρμόζει πολύ αποτελεσματική άμυνα. Θα έλεγα την καλύτερη άμυνα".

Euroleague: Ο Τρινκέρι και το κάρμα

Σε ό,τι αφορά την ατμόσφαιρα που περιμένει στο Κάουνας και αν την λαχταρά, δεν φείσθηκε εξωτερίκευσης συναισθημάτων, ενώ τότε ήταν που είπε πως νομίζει ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει τη Euroleague: "Πάρα πολύ (σημ. μου έλειψε η ατμόσφαιρα στο Κάουνας. Κάναμε ένα καλό Σαββατοκύριακο στο Κύπελλο και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Βάλαμε το τρόπαιο στην ιστορία, αλλά ανυπομονώ για τις βραδιές στην Euroleague. Χρειαζόμαστε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, καθώς όπως είπα τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι πολύ καλή ομάδα. Εάν με ρωτούσατε ποια ομάδα μπορεί να πάρει την Euroleague φέτος, θα έλεγα ο Ολυμπιακός. Πιστεύω στο κάρμα, αυτό που έγινε πέρυσι ήταν πολύ επώδυνο για εκείνους".

Τέλος, μίλησε και για τις δύο επικείμενες απουσίες της Ζάλγκιρις, τονίζοντας ότι ο Γκεντράιτις είναι σίγουρα εκτός και ο Μπιρούτις ίσως παίξει. Όταν επισημάνθηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει απουσίες, ο Τρινκέρι υπερέβαλε έτι περαιτέρω: "Δεν θέλω να πω πολλά για το πλάνο του ματς, δεν θέλω να ανοίξω το κουτί της… Πανδώρας. Ένα πράγμα ξέρω μόνο, ότι μπορούν να παίξουν αποτελεσματικά παιχνίδι 40 λεπτών με μόλις πέντε παίκτες. Έτσι έχουν μάθει να προπονούνται και έτσι είναι το σύστημά τους. Πιστεύω ότι η ενέργεια και το physicality θα παίξουν ρόλο περισσότερο από την στρατηγική".