Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε όλα τα επίπεδα και μετά από την είσοδο τους στον χώρο του ποδοσφαίρου όπου θριαμβεύουν αστέρες του αθλήματος πλέον θέλουν να υπάρχουν και στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το Άμπου Ντάμπι όχι απλά θέλει να υπάρχει ομάδα στην Euroleague αλλά και να φιλοξενήσει τα επόμενα τρία Final 4 της διοργάνωσης προσφέροντας αστρονομικό ποσό.


"Χρυσάφι" από το Άμπου Ντάμπι για τα επόμενα Final 4 της Euroleague

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague συνεδρίασε τη Δευτέρα, με τους μέτοχους να ενημερώνονται για κάτι... εξωπραγματικό. Συγκεκριμένα, το Άμπου Ντάμπι κατέθεσε πρόταση για να αναλάβει τα επόμενα τρία Final 4 της διοργάνωσης και συγκεκριμένα των σεζόν 2025, 2026 και 2027 προσφέροντας το μυθικό ποσό των 25.000.000 δολαρίων για κάθε χρόνο. Άρα το συνολικό ποσό προκαλεί σοκ και δέος αφού ανέρχεται στα 75.000.000 δολάρια.

Το γήπεδο που θέλει να φιλοξενήσει το Final 4 Της Euroleague είναι η "Etihad Arena" ενώ πλέον το όλο ζήτημα περνάει στα... χέρια των ευρωπαϊκών ομάδων, των μετόχων της Euroleague. Την εν λόγω είδηση έφερε στο... φως της δημοσιότητας το ισπανικό σάιτ "Encestando" ενώ αναμένονται πλέον οι αποφάσεις προκειμένου να αποφανθεί το αν όλο αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Γενική Συνέλευση των μετόχων της Euroleague στι1 13 Μαρτίου

Aν και εφόσον δοθεί το... πράσινο φως και συμφωνήσουν οι ομάδες τότε θα είναι η πρώτη φορά που το Final 4 της Euroleague θα διεξαθχεί εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.  Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε με κεντρικό θέμα συζήτησης την πρόταση από πλευράς Άμπου Ντάμπι, δεν πάρθηκε κάποια απόφαη καθώς πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα το οποίο εντέλει θα εξεταστεί στην Γενική Συνέλευση των μετόχων, στις 13 Μαρτίου.

Στην εν λόγω Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί τόσο το θέμα των τριών επόμενων Final 4 όσο και αυτό για την ομάδα από το Άμπου Ντάμπι που επιθυμεί την είσοδο της στις διοργανώσεις της Euroleague. Δεδομένο θεωρείται ότι ομάδα από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν πρόκειται να υπάρξει τη σεζόν 2024/25 όμως πέρα από την Euroleague έχει γίνει και πρόταση για συμμετοχή στο Eurocup έναντι 65.000.000 δολαρίων.