Είναι γνωστό πως το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται όλο και περισσότερες προσπάθειες από τη πλευρά του Ντουμπάι να μπει στη Euroleague. Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν αναφορικά με την είσοδο της τα επόμενα δύο χρόνια, τα σχέδια φέρεται να πηγαίνουν για τη σεζόν 2026/27.

Εισέρχεται στη Euroleague με 75 εκατομμύρια ευρώ το Ντουμπάι το 2026/27

Μία είσοδος του Ντουμπάι στην Euroleague θα φέρει σίγουρα αναταράξεις στην διοργάνωση αλλά όπως φαίνεται είναι αναπόφευκτο, με την επιλογή της Ανδριατικής Λίγκας να είναι ως η επικρατέστερη. Η τεράστια πρόταση που ετοιμάζουν δύσκολα θα την αρνηθούν οι ιθύνοντες του θεσμού με τις επιλογές πάντως να είναι δύο.

Αρχικά έχει ακουστεί ένα συμβόλαιο της τάξεως των επτά χρόνων (2+5) με τα πρώτα δύο να βρίσκουν το Ντουμπάι στο Eurocup και επόμενα πέντε στην Euroleague, με τη χορηγία να υπολογίζεται στα 69 εκατομμύρια ευρώ. Το άλλο σενάριο που υπάρχει αναφέρει πως η είσοδος θα γίνει τη σεζόν 2026/27 απευθείας στην Euroleague με τη χορηγία να φτάνει τα 75 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.


Από ένα εκατομμύριο το χρόνο θα πάρουν οι 13 ομάδες με συμβόλαιο στη Euroleague

Οι 13 ομάδες που την δεδομένη στιγμή έχουν εγγυημένο συμβόλαιο ( δηλαδή οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπάγερν Μονάχου, Βιλερμπάν αλλά και η Τσσκα Μόσχας) θα παίρνουν ένα εκατομμύριο το χρόνο.

Το ποσό αυτό θα ανέρχεται συνολικά για πέντε χρόνια στα 65 εκατομμύρια ευρώ με την διοργανώτρια αρχή της Euroleague να παίρνει από δύο εκατομμύρια τον χρόνο η ίδια για να φτάσει η συνολική χορηγία στα 75 εκατομμύρια.

Κάτι τέτοιο φαντάζει και ως πιθανότερο σενάριο τη δεδομένη στιγμή σύμφωνα με τη "Mundo Deportivo", με τα επόμενα δύο χρόνια να μένουν τα πράγματα ως έχουν.