Η Euroleague θέλει να βρει πρόσβαση σε νεες αγορές για να μπορέσει να «πουλήσει» το προϊόν της και τι καλύτερο από τις αραβικές χώρες. Έτσι παραμένει στο τραπέζι η είσοδος ομάδας από το Ντουμπάι. Δεν αποκλείεται αυτό να συνδέεται με την Αδριατική Λίγκα καθώς τον Μάρτιο αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η σερβική ιστοσελίδα Mozzart Sport. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, οι ενδείξεις για την συμμετοχή ομάδας από τον Περσικό Κόλπο είναι θετικές για να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος σύλλογος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων της Συνέλευσης.

Εφόσον, μάλιστα, μπει η ομάδα από το Ντουμπάι στην Αδριατική Λίγκα, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 15 ομάδες και όχι με 16. Δεν θα προστεθεί, δηλαδή, δεύτερη ομάδα στις ήδη υπάρχουσες 14 ώστε να προκύψει ζυγός αριθμός.

Η γενική συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας θα διεξαχθεί σε ημερομηνία ανάμεσα στις 12 και 15 Μαρτίου. Για να πάρει wild card ομάδα από το Ντουμπάι θα πρέπει να ψηφίσουν θετικά όλες οι ομάδες που μετέχουν στην διοργάνωση.