Απίστευτη ανατροπή έκανε ο Γιάνικ Σίνερ στον τελικό του Australian Open, με τον Ιταλό να γυρίζει το παιχνίδι από 0-2 σετ σε 3-2 (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3) και να κατακτάει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Μπήκε πολυ δυνατά στον τελικό του Australian Open ο Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος τενίστας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση κάνοντας πολύ γρήγορα το πρώτο του μπρέικ στο τρίτο γκειμ του πρώτου σετ. Ο Ιταλός από τη πλευρά του φάνηκε πως πιάστηκε στον... ύπνο μιας και μέχρι στιγμής ήταν εκείνος που ξεκινούσε πιο καλά τους αγώνες του στη διοργάνωση. Ο Μεντβέντεφ έδειχνε πως δεν είχε κάποιο θέμα στο να "κρατήσει" το σερβίς του οδηγώντας το πρώτο σετ στο 5-3 υπέρ του χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Με τον Σίνερ να μην έχει ευκαιρία για κάποιο μπρέικ, σέρβιρε στο ένατο γκέιμ για να μείνει μέσα στο σετ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ρώσος παρόλο που δεν εκμεταλλεύτηκε τα πρώτα δύο σετ πόιντ που του παρουσιάστηκαν, τελικά κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ και το 1-0 στα σετ με 6-3.

Άργησε να ξυπνήσει ο Σίνερ - Ένα βήμα από το Grand Slam ο Μεντβέντεφ

Οι δυσκολίες που είχε ο Σίνερ φάνηκαν και στην αρχή του δεύτερου σετ, με τον Μεντβέντεφ να φτάνει μία ανάσα από το μπρέικ στο πρώτο κιόλας σερβίς του αντιπάλου του. Παρότι του δόθηκε η ευκαιρία με τέσσερα μπρέικ πόιντ να κάνει προηγηθεί με 2-0 στα γκέιμ γρήγορα γρήγορα ο Ρώσος τελικά δεν τα κατάφερε. Βέβαια, δεν άργησε πολύ να το πραγματοποιήσει, μιας και στο επόμενο σερβίς του Σίνερ έκανε το μπρέικ κάνοντας το 3-1 στα μέσα του δεύτερου σετ. Ο Ιταλός δεν είχε απαντήσεις στα σερβίς του αντιπάλου του με αποτέλεσμα ο Μεντβέντεφ να παίρνει το ένα μετά το άλλο τα γκέιμς χωρίς να χάσει πόντο. Στο έκτο γκέιμ μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία και την αξιοποίησε κάνοντας ξανά το μπρέικ για να διαμορφώσει το 5-1. Ο Σίνερ φάνηκε πως... ξυπνάει μετά το συγκεκριμένο και απάντησε αμέσως με δικό του μπρέικ. Ο Ρώσος όμως, είχε την ευκαιρία να τελειώσει το σετ και να κάνει το 2-0 στο δικό του σερβίς και το κατάφερε κάνοντας το 6-3.

Ζωντανός στον τελικό του Australian Open ο Σίνερ

Το τρίτο σετ ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τον Σίνερ που κατάφερε να κρατήσει τα πρώτα του σερβίς χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Βέβαια, από τη πλευρά και ο Μεντβέντεφ δεν ένιωσε κάποια πίεση στα δικά του σέρβις γκέιμ με τους δύο τενίστες να οδηγούνται στα μισά του σετ ισόπαλοι με 3-3. Για να μπορέσει βέβαια ο Ιταλός να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, θα πρέπει να γίνει πιο επιθετικός στις άμυνες του για να δυσκολέψει τον Ρώσο. Οι δύο αντίπαλοι συνέχιζαν να κρατούν το σερβίς τους, με τον Σίνερ να προηγείται με 5-4 έχοντας την ευκαιρία να κάνει το μπρέικ και να μειώσει στα σετ. Ο Μεντβέντεφ σέρβισε για να μείνει στο παιχνίδι αλλά ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε τις δυνατές του επιστροφές και έκανε το μπρεικ μειώνοντας σε 2-1 σετ με 6-4

Ισοφάρισε ο Σίνερ και όλα είναι στην κόψη του ξυραφιού

Ο Σίνερ με την ψυχολογία στα ύψη ξεκίνησε το τέταρτο σετ με love game στο σερβίς του. Μάλιστα, ο Ιταλός βρέθηκε και μία ανάσα από το μπρέικ αλλά ο Μεντβέντεφ με τρεις συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 1-1. Η συνέχεια ήταν παρόμοια με το τρίτο σετ του αγώνα με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι και το 3-3. Το... ριπλέι του τρίτου σετ συνεχίστηκε με τον Σίνερ να προηγείται με 5-4 και τον Μεντβέντεφ να σερβίσει για να μείνει μέσα στη διεκδίκηση του σετ. Ούτε αυτή τη φορά όμως κατάφερε ο Ρώσος να κρατήσει το σερβίς του με τον Ιταλό να ισοφαρίζει σε 2-2 σετ και τον τίτλο του Australian Open να κρίνεται στο πέμπτο και τελευταίο σετ

Ολοκλήρωσε την ανατροπή και είναι πρωταθλητής του Australian Open ο Σίνερ

Ο Γιάνικ Σίνερ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο πέμπτο σετ παίρνοντας το πρώτο γκέιμ και κάνοντας το 1-0. Ο Μεντβέντεφ που βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με το παιχνίδι να είναι στην απόλυτη ισορροπία. Τα επόμενο δύο γκέιμ ολοκληρώθηκαν γρήγορα με τον Ιταλό να κάνει το 2-1 με love game και τον Ρώσο να ισοφαρίζει άμεσα σε 2-2. Ο Σίνερ κράτησε το σερβίς του και με απίστευτα χτυπήματα κατάφερε να κάνει το μπρέικ που τον έφερε δύο γκέιμ μακριά από την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας του. Ο Ιταλός κράτησε τη ψυχραιμία του και πολύ καλά σερβίς έκανε το 5-2 υπέρ του, με τον Ρώσο να τα έχει... χαμένα. Ο Μεντβέντεφ κατάφερε να μειώσει σε 5-3 με τον Σίνερ να σερβίρει για το σετ και τον αγώνα. Είναι γεγονός! Ο Γιανίκ Σίνερ ολοκλήρωσε τη... μυθική ανατροπή και κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.