Απίστευτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιανίκ Σίνερ στον πρώτο ημιτελικό του Australian Open, αποκλείοντας από τη συνέχεια του Grand Slam τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ιταλός ήταν εκπληκτικός απέναντι στον Σέρβο και τώρα περιμένει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι Ζβέρεφ - Μεντβέντεφ. 

Απίστευτο ξεκίνημα του Σίνερ στον ημιτελικό του Australian Open

Ο Σίνερ μπήκε στην αναμέτρηση με το γκάζι... πατημένο μη αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Τζόκοβιτς. Πήρε γρήγορα το πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια έκανε το μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου, με τον Ιταλό να κρατάει το δικό του σερβίς και να διαμορφώνει το 3-0. Ο Τζόκοβιτς δεινοπάθησε για να πάρει το πρώτο του γκέιμ στον ημιτελικό κάνοντας το 3-1. Κάπου εκεί, όμως, ο Σίνερ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Σέρβο και πήρε τα επόμενα τρία γκέιμ για να πάρει το πρώτο σετ με 6-1. 

Ασταμάτητος ο Σίνερ - Δεν βρίσκει απαντήσεις ο Τζόκοβιτς

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε παρόμοια με το πρώτο, με τον Ιταλό να είναι ο πρώτος που σπάει το σερβίς του αντιπάλου του, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1. Στη συνέχεια σέρβιρε και με love game πήρε διαφορά δύο γκέιμ δείχνοντας πως είναι απλά ασταμάτητος. Ο Τζόκοβιτς, από την πλευρά του, όχι απλά δεν έβρισκε μπρέικ, αλλά δεν έφτανε ούτε μέχρι την... πηγή. Το σερβίς του Ιταλού ήταν εξαιρετικό, ενώ οι απαντήσεις του στα δύσκολα χτυπήματα του Σέρβου ήταν απίστευτα, με αποτέλεσμα να μην αργήσει να έρθει και το δεύτερο μπρέικ στο δεύτερο σετ. Ο Σίνερ έσπασε το σερβίς του Τζόκοβιτς κάνοντας το 5-2 αρχικά και στη συνέχεια διατήρησε το δικό του για να πάρει και το δεύτερο σετ με 6-2.

Μείωσε ο Τζόκοβιτς στο τάι μπρέικ

Το τρίτο σετ ήταν τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα πρώτα δύο, μιας και ο Ιταλός δεν μπορούσε να βρει κάποιο μπρέικ όπως συνέβη στην αρχή. Ο Τζόκοβιτς από την πλευρά του διατηρούσε το σερβίς του με σχετική ευκολία, αλλά δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να απειλήσει τον αντίπαλό του. Με τους δύο τενίστες να κρατούν λοιπόν το σερβίς τους, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Σέρβος πρωταθλητής ήταν πιο ψύχραιμος, παρόλο που βρέθηκε έναν πόντο μακριά από τον αποκλεισμό του και κατάφερε να μειώσει τα σετ σε 2-1.

Στον τελικό του Australian Open ο τρομερός Σίνερ

Με τον Τζόκοβιτς να έχει αποκτήσει ψυχολογία από τη μίνι ανατροπή στο τάι μπρέικ ξεκίνησε το τέταρτο σετ της αναμέτρησης. Ο Σέρβος έδειχνε όμως πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε στο σερβίς του, με τον Ιταλό να βρίσκει την ευκαιρία για το πέμπτο μπρέικ του στον αγώνα, αλλά αρχικά δεν το κατάφερε. Στη συνέχεια όμως, ο Σίνερ έφτασε στο μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ του τέταρτου σετ κάνοντας το 3-1 υπέρ του. Ο αγώνας έδειχνε πως είχε γύρει πλέον ξεκάθαρα προς την πλευρά του Ιταλού, μιας και ο Τζόκοβιτς δεν μπορούσε να βρει ούτε καν ευκαιρία για κάποιο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του. Με μαθηματική ακρίβεια ο Σίνερ διατήρησε το σερβίς του μέχρι το τέλος, παίρνοντας τελικά τη μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Australian Open.