Ήταν το φαβορί, ήταν η κάτοχος του τίτλου, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγοι περίμεναν ότι ο τελικός του φετινού Australian Open θα θύμιζε… αγώνα προπόνησης για την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η νέα “τσαρίνα” της Μελβούρνης έγινε μετά από έντεκα χρόνια η πρώτη τενίστρια που πραγματοποιεί repeat στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς μετά από την επιτυχία της Βικτόρια Αζαρένκα τη διετία 2012-2013.

Εμπνευσμένη ενδεχομένως από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά “Break Point” που προβάλλεται στο Netflix, η Αρίνα Σαμπαλένκα αποφάσισε να προσφέρει στους φίλους του τένις ένα ανεπανάληπτο blockbuster, φτάνοντας στην κατάκτηση του Australian Open χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ από το ξεκίνημα της διαδρομής της στον πρώτο γύρο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της στη διοργάνωση.  

Η ισοπεδωτική Σαμπαλένκα κυριάρχησε στον τελικό του Australian Open

Το τελικό 2-0 (6-3/6-2) επί της Κίνγουεν Ζενγκ με το οποίο στέφθηκε πρωταθλήτρια στη Μελβούρνη, αποτέλεσε προϊόν ολοκληρωτικής όσο και… ισοπεδωτικής εμφάνισης.

Η Ρωσίδα με τα απίθανα φυσικά προσόντα, χρειάστηκε μόλις ένα δεκάλεπτο για να φανερώσει τις… άγριες διαθέσεις της, κατακτώντας τα τρία πρώτα γκέιμ του παιχνιδιού και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της 21χρονης Κινέζας να προβάλλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση η Σαμπαλένκα κατέκτησε το πρώτο σετ σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα (33 λεπτά) με 6-3.

Χειροκροτήθηκε από το κοινό του Australian Open η Ζενγκ

Η Ζενγκ πάντως κέρδισε το χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών στη “Rod Laver Arena” καθώς παρά την εμφανή ανωτερότητα της αντιπάλους της δεν σταμάτησε να παλεύει για το καλύτερο, ενώ στο όγδοο γκέιμ του πρώτου σετ κατάφερε να αναχαιτίσει τρία set point της Σαμπαλένκα και να μείνει ζωντανή στη διεκδίκησή του. H... τελική παράδοσή της όμως έμοιαζε θέμα χρόνου. 

Η Ρωσίδα ξεκίνησε με μπρέικ και το δεύτερο σετ για να... κόψει τη φόρα της αντιπάλου της και το σφυροκόπημα αποκτούσε ολοένα και περισσότερη ένταση. 4-1 με δεύτερο μπρέικ και τελική επικράτηση με 6-3/6-2 (σε μία ώρα και 16 λεπτά) με τα περισσότερα χτυπήματά της να προκαλούν... σοκ και δέος στο κοινό. 

Πλέον η Σαμπαλένκα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει του χρόνου στη Μελβούρνη για να μεγεθύνει ακόμη περισσότερο το μύθο της, καθώς αν καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη διαδοχική φορά θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα φτάσει στο συγκεκριμένο επίτευγμα μέσα στον 21ο αιώνα! Η τελευταία τενίστρια που κατέκτησε τρεις συνεχόμενες χρονιές το Australian Open ήταν η Μαρτίνα Χίνγκις, την τριετία 1997-1998-1999.