Για δύο σετ ο ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ... τρέλαινε κόσμο στον ημιτελικό του Australian Open απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Γερμανός τενίστας προηγήθηκε 2-0 σετ και έδειχνε να "καθαρίζει"την πρόκριση στον τελικό για να αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίνερ στον τελικό του Grand Slam. Οι φιλοδοξίες του, όμως, έπεσαν πάνω σε... ρωσικό παγόβουνο. Ο αλύγιστος Μεντβέντεφ όχι μόνο αντέδρασε, αλλά έφτασε στο θρίαμβο κατακτώντας τρία διαδοχικά σετ μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση διάρκειας 4 ωρών και 18 λεπτών που καθήλωσε τους θεατές στην "Rod Laver Arena".

Συνεχόμενα μπρέικ στο πρώτο σετ από Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ

Συναρπαστικό πρώτο σετ ανάμεσα στον Ζβέρεφ και τον Μεντβέντεφ με τους δύο αντιπάλους να "σπάνε" ο ένας το σερβίς του άλλου. Καλύτερη στην αναμέτρηση "μπήκε" ο Γερμανός κάνοντας γρήγορα μπρέικ στο δεύτερο μόλις σερβίς του αντιπάλου του κάνοντας το 2-1 υπέρ του. Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί καθώς αφού κατάφερε να κρατήσει αρχικά το δικό σερβίς του στη συνέχεια "έσπασε" του Ρώσου κάνοντας το 4-1. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη για τον Ζβέρεφ, μιας και ο Μεντβέντεφ βρήκε και εκείνος μπρέικ αμέσως μειώνοντας σε 4-2. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες "κράτησαν" τα σερβίς τους με τον Γερμανό να σερβίρει στο 5-4 για το σετ, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Ρώσο να φέρνει τον αγώνα στα ίσια. Βέβαια η χαρά του κράτησε για... λίγο μιας και ο Ζβέρεφ πήγε γρήγορα ξανά το "αίμα" του πίσω κάνοντας το 6-5. Δυστυχώς για τον Μεντβέντεφ αυτή τη φορά ο Ζβέρεφ κράτησε το σερβίς και έκανε το 1-0 (7-5).

Ένα βήμα από τον τελικό του Australian Open ο Ζβέρεφ

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να είναι στα πρώτα γκέιμ πιο προσεκτικοί στο σερβίς τους και να αποφεύγουν τα μπρέικ μέχρι το 2-2. Κάπου εκεί όμως, ο Ζβέρεφ κατάφερε να κάνει ένα επεισοδιακό μπρέικ και να πάρει το προβάδισμα με 3-2. Το σερβίς του Γερμανού δεν έδινε πολλά περιθώρια στον Μεντβέντεφ με αποτέλεσμα να μπορεί να το διατηρήσει χωρίς πολλές δυσκολίες. Αντιθέτως, ο Ρώσος δεν έδειχνε ικανός να "κρατήσει" το σερβίς του μέχρι το τέλος του σετ. Έτσι κι έγινε με τον Ζβέρεφ να εκμεταλλεύεται τις πολύ καλές επιστροφές του και να κάνει το μπρέικ για το 6-3 και το 2-0 στα σετ.

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη... Μεντβέντεφ


Ο Μεντβέντεφ γνωρίζει πως αυτο το σετ είναι η τελευταία του ευκαιρία να επιστρέψει στο παιχνίδι και μπήκε πιο δυνατά. Έφτασε μάλιστα μία "ανάσα" από το μπρέικ στο 1-1 με τον Ρώσο όμως να χάνει δύο μπρέικ τελικά. Αντίστοιχα, έχει καλυτερέψει το κομμάτι του σερβίς του με τον Ζβέρεφ να μην βρίσκει τις ευκαιρίες που είχε στα προηγούμενα σετ. Με τους δύο αντιπάλους να "κρατάνε" το σερβίς τους το σκορ έφτασε στο 3-3 στα γκέιμς, με τον έναν να περιμένει το λάθος του άλλου. Τα επόμενα δύο γκέιμς ήταν περίπου στο ίδιο στυλ μιας και οι δύο διατήρησαν το σερβίς τους χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Το γκέιμ όμως που μπορεί να κρίνει ακόμα και ολόκληρη την αναμέτρηση ήταν το ένατο, με τον Μεντβέντεφ να χάνει την ευκαιρία να κάνει το μπρέικ και να πάρει σοβαρό προβάδισμα για το τρίτο σετ. Τελικά ο Γερμανός έκανε την μίνι ανατροπή, με τον Ρώσο απλά να "κρατάει" τελικά και το δικό του σερβίς με το σκορ να βρίσκεται πλέον στο 5-5. Οι δύο αντίπαλοι έφτασαν αλώβητοι μέχρι το τάι μπρέικ με τα μίνι μπρέικ στην αρχή να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ψυχραιμότερος τελικά ήταν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ όπου με 7-4 μείωσε σε 2-1 σετ.

Ισοφάριση με... ρωσική ρουκέτα από τον Μεντβέντεφ


O Ρώσος έμεινε στο παιχνίδι και στο τουρνουά με δυσκολία ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση του για τη συνέχεια της αναμέτρησης. Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο μιας και στα πρώτα τέσσερα γκέιμ κανένας από τους δύο τενίστες δεν έχασε πόντο στο σερβίς του με το 2-2 να γίνεται πολύ γρήγορα. Η συνέχεια και στα επόμενα ήταν ανάλογη με τον Μεντβέντεφ να τελειώνει πολύ γρήγορα τα γκέιμ στα οποία σερβίρει κάνοντας το 4-3 υπέρ του. Στο όγδοο γκέιμ όμως ο Ρώσος βρήκε διαδοχικές ευκαιρίες να κάνει το μπρέικ και το 5-3, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Ζβέρεφ να "κρατάει" έστω και δύσκολα το σερβίς του ισοφαρίζοντας σε 4-4. Ο Μεντβέντεφ παρόλο που βρέθηκε πίσω με 0-30 στο ένατο γκέιμ κατάφερε με τέσσερις διαδοχικούς πόντους να κάνει το 5-4. Ο Ζβέρεφ με τη σειρά του ισοφάρισε σε 5-5 και το "θρίλερ" ολοκληρώθηκε στο τάι μπρέικ με... άσο-ρουκέτα του Ρώσου. 

Η πρόκριση στον τελικό του Australian Open

Μπαίνοντας στο πέμπτο και καθοριστικό σετ που θα έκρινε την πρόκριση στον τελικό του Australian Open, Ζβέρερφ και Μεντβέντεφ γνώριζαν ότι έστω και ένα μπρέικ μπορεί να αποδεικνυόταν καθοριστικό για να σφραγίσει το ραντεβού με τον Γιανίκ Σίνερ το πρωί της Κυριακής. 

Τόσο ο Γερμανός, όσο και ο Ρώσος υπερασπίστηκαν όλα τα σέρβις γκέιμ τους μέχρι να φτάσουμε στο πέμπτο γκέιμ, εκεί που ο Ζβέρεφ έμοιαζε να λυγίζει από το άγχος και την κόπωση και με τρία αβίαστα λάθη έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο του να πάρει προβάδισμα πρόκρισης, το οποίο διατήρησε μέχρι το φινάλε φτάνοντας στην επικράτηση με 6-3 και δεύτερο μπρέικ.