Ο τελικός του Σούπερ Καπ Ισπανίας στη... Σαουδική Αραβία βάφτηκε λευκός χάρη στον απίθανο Βινίσιους Τζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε χατ-τρικ, έδωσε την (παραλίγο) ασίστ στο γκολ του Ροντρίγκο και κέρδισε αποβολή του Ρόναλντ Αραούχο στην μεγάλη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 4-1.

Η "Βασίλισσα" με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε το 13ο της Supercopa και βάζει πλώρη για να σταματήσει... άλλους Καταλανούς στην ξέφρενη πορεία τους στη φετινή La Liga. Αντίθετα η Μπαρτσελόνα ήταν για ακόμη μια αναμέτρηση κατώτερη των περιστάσεων με τον Τσάβι να καλείται να βρει άμεσα λύσεις προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των "Μπλαουγκράνα".

Δύο γκολ με το "καλησπέρα" ο Βινίσιους και η Ρεάλ έγινε ακλόνητο φαβορί του "Clasico"

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήθελε να δώσει ούτε καν το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να... σκεφτεί ότι θα μπορούσε να κερδίσει το σημερινό τρόπαιο. Με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να μοιράζει μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά και τον Κούντε να μην ξέρει από που του ήρθε, ο Βινίσιους βγήκε σε θέση τετ α τετ και νίκησε τον Πένια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα μετά από παράλληλη πάσα του Ροντρίγκο, αφού πρώτα η Ρεάλ είχε αναπτυχθεί εξαιρετικά με πάσες των Κρόος και Καρβαχάλ.

Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει όμως το δοκάρι και ο Λούνιν δεν της επέτρεψαν να μπει άμεσα στο ματς.

Αυτό συνέβη στο 33' χάρη στην κλάση του Λεβαντόφσκι ο οποίος με απίθανο μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Ουκρανό πορτιέρο για το 2-1.

Όμως ο Βινίσιους δεν είχε σκοπό να αφήσει να συμβεί κάτι παραπάνω. Εκτελώντας πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Αραούχο έκανε το 3-1 στο 39' και έκοψε τα φτερά των "Μπλαουγκράνα".

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να κλειδώσει την υπόθεση νίκη. Οι επιθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 64' ο Ροντρίγκο εκμεταλλεύτηκε κακό διώξιμο του (κακού σήμερα) Κούντε μετά από γύρισμα του Βινίσιους και πλάσαρε εύστοχα για το 4-1.

Η "χαριστική βολή" στην Μπαρτσελόνα ήρθε στο 71' όταν ο Βινίσιους κέρδισε την αποβολή του Ρόναλντ Αραούχο ο οποίος βρήκε ελάχιστα τον αντίπαλό του στον αστράγαλο με τον Μουνουέρα να του δείχνει την κόκκινη κάρτα και τον Ουρουγουανό να θέλει να ξεχάσει σύντομα τη σημερινή βραδιά.

Στα τελευταία λεπτά οι Μαδριλένοι όχι απλά δεν έριξαν ρυθμούς αλλά θέλησαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα όμως οι ευκαιρίες της δεν κατέληξαν στα δίχτυα του Πένια.