Τίτλους τέλους στη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα έβαλε ο Τσάβι με τον Καταλανό τεχνικό (και δόξα της ομάδας) να ανακοινώνει ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου μετά το διασυρμό από τη Βιγιαρεάλ πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας μετά το καλοκαίρι. Οι "Μπλαουγκράνα" πλέον βγαίνουν με περιορισμένο μπάτζετ και στην αγορά των προπονητών και μένει να φανεί ποιος θα αναλάβει τον δύσκολο πάγκο στη Βαρκελώνη.

Ο Τσάβι κατέκτησε την περσινή La Liga όμως τη φετινή σεζόν η ομάδα του δεν είναι ούτε καν κοντά με την ήττα από τη Βιγιαρεάλ να βάζει τέλος στις όποιες ελπίδες υπήρχαν. Προφανώς και ο τραυματισμός του Τερ Στέγκεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κάκιστη εικόνα της ομάδας, ειδικά αμυντικά, αλλά ο Τσάβι πιθανότατα νιώθει πως δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω μετά από τρεις σεζόν. Το θέμα είναι να μην χάσει και την τετράδα με την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε να μοιάζει ικανή για την έκπληξη.

Μετά τον Γιούργκεν Κλοπ, λοιπόν, και ο Τσάβι αφήνει τον πάγκο μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη. Κι αν για τη Λίβερπουλ ο Τσάμπι Αλόνσο μοιάζει με προφανής επιλογή, τα πράγματα για τον αντικαταστάτη του Καταλανού είναι πιο σύνθετα.