Αν το ξαφνικό διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η συμφωνία με τον Φατίχ Τερίμ προκάλεσε… σεισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ταυτόχρονη παρουσία του κορυφαίου Τούρκου προπονητή και του κορυφαίου Τούρκου τεχνικού στο μπάσκετ, συνιστά ένα πρωτόγνωρο γεγονός που όμοιο του δεν συναντά κανείς στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Παναθηναϊκός γράφει ιστορία με δύο Τούρκους προπονητές στο τιμόνι του

Για πρώτη φορά ένας κορυφαίος σύλλογος της χώρας μας επιλέγει δύο Τούρκους προπονητές να τον οδηγήσουν σε κατακτήσεις τίτλων. Γιατί ο Φατίχ Τερίμ θα συναντήσει στην Αθήνα τον Εργκίν Αταμάν που από το περασμένο καλοκαίρι και αναλάβει να φέρει εις πέρας το project της αναγέννησης του “θρύλου του Εξάστερου”.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του συγκεκριμένου προπονητικού διδύμου αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο παλμαρέ των τροπαίων τους!

Ο Εργκίν Αταμάν μετρά μέχρι στιγμής στην προσωπική του τροπαιοθήκη 24 τίτλους (με τις δύο κατακτήσεις Euroeague με την Εφές να δεσπόζουν στη βιτρίνα του) ενώ ο θρυλικός Φατίχ Τερίμ έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση 18 τροπαίων ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Γαλατασαράι τη σεζόν 1999-00.

Η σχέση σεβασμού που συνδέει Αταμάν και Τερίμ

Αξίζει να τονιστεί ότι οι δύο Τούρκοι προπονητές συνδέονται με μακρά σχέση αλληλοσεβασμού, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε διστάσει να ασκήσει έντονη δημόσια κριτική στη διοίκηση της Γαλατασαράι το 2022, όταν ο πρόεδρός της είχε αποφασίσει να απολύσει μεσούσης της περιόδου τον Τερίμ.

Οι δύο άνδρες μάλιστα είχαν φωτογραφηθεί δίπλα - δίπλα σε γκαλά σε ένα στιγμιότυπο που από το μεσημέρι της Τρίτης... σαρώνει τα social media, με τους Τούρκους να στέκονται στην ιστορική ταυτόχρονη παρουσία δύο συμπατριωτών τους στους πάγκους ενός τόσο ιστορικού ελληνικού συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός.