Επί σειρά ετών χιλιάδες παιδιά στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών επιχειρούσαν να γαλουχηθούν με τις αρχές της περίφημης "Mamba mentality", την κληρονομιά που άφησε πίσω του στις επόμενες γενιές ο αδικοχαμένος Κόμπε Μπράιαντ.



"Κάνε αυτά που σου δίνουν ζωή κάθε μέρα, λίγο καλύτερα. Γίνε καλύτερος ονειροπόλος, γίνε καλύτερος ρεαλιστής, γίνε καλύτερος πατέρας, γίνε καλύτερος αθλητής, καλύτερος στον τρόπο που αγαπάς τους γονείς σου, τους φίλους σου, τους ανθρώπους που σε περιβάλουν, γίνε καλύτερος σε αυτό που αγαπάς και θέλεις να δημιουργείς καθημερινά"…
Με τον μύθο των Λος Άντζελες Λέικερς να απολαμβάνει πλέον τα μονά του με την αγαπημένη του Τζιάνα στα παρκέ του Παραδείσου, ένας άλλος "ζωντανός θρύλος" του ΝΒΑ αρχίζει να χτίζει τη δική του κληρονομιά, μεταλαμπαδεύοντας τη δική του αλύγιστη νοοτροπία σε εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Από τη "Mamba mentality" στην "Giannis mentality" και από τον Κόμπε Μπράιαντ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο


Το μυθικό ρεκόρ των 64 πόντων του "Greek Freak" στην αναμέτρηση των Μπακς με τους Πέισερς τα ξημερώματα της Πέμπτης (με το οποίο ο Έλληνας άσος έγινε ο παίκτης με την κορυφαία επίδοση παραγωγής πόντων σε ένα παιχνίδι στην ιστορία των "ελαφιών") δεν υπογράφει απλά άλλη μια προσωπική ραψωδία του "βασιλιά του Μιλγουόκι", αλλά πιστοποιεί τον αλύγιστο χαρακτήρα ενός σπουδαίου αθλητή που έμαθε στη ζωή του όταν πέφτει να σηκώνεται πάντα πιο δυνατός.



Πριν από λίγα 24ωρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβλεπε τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον να του στερεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί στον πρώτο τελικό του "Κυπέλλου ΝΒΑ" στο Final Four του Λας Βέγκας.
Η απάντησή του έμοιαζε εκκωφαντική, όπως και οι φωνές του στα αποδυτήρια του "Fizerv Forum" όταν διαπίστωσε ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν… απαγάγει την μπάλα του ιστορικού παιχνιδιού.
"Κι ακόμη ζεσταινόμαστε" έγραψε στα social media μετά το εντυπωσιακό 140-126 επί των Πέισερς.
Να μην τα παρατάς, να μην εγκαταλείπεις, να μη λυγίζεις από χτυπήματα, να επιστρέφεις πάντα πιο δυνατός, να κυνηγάς λυσσασμένα τα όνειρά σου, να μην αφήνεις άλλους να σε επηρεάζουν και να σε πείθουν ότι δεν μπορείς να τα υλοποιήσεις, να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος από την προηγούμενη…

Από τα παρκέ του ΝΒΑ στο Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας" ο Αντετοκούνμπο έρχεται να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα!

Σας θυμίζει κάτι η τελευταία προτροπή; Μα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν με τις αρχές του Κόμπε. Και η δική του κληρονομιά δεν θα μπορούσε παρά να έχει στοιχεία του πνευματικού του μέντορα.



Κάπως έτσι, χωρίς να καταλάβουμε πότε θα περάσουν οι μήνες, ο Γιάννης θα βρεθεί από τα παρκέ του ΝΒΑ σε αυτό του "Ειρήνης και Φιλίας", αποφασισμένος να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα: Να οδηγήσει την εθνική μας ομάδα σε μια ιστορική διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το έχει απωθημένο, νιώθει ότι το χρωστάει στην πατρίδα που τον "αγκάλιασε" και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!  

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME"