Συγκλονιστικός ήταν ο ημιτελικός του πρώτου NBA In-Season Tournament μεταξύ των Μιλγουόκι Μπακς και των Ιντιάνα Πέισερς με τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον (27π. 7ρ. 15ασ. 0λ.) να παίζει λες και είναι βγαλμένος από το... Playstation και να οδηγεί την ομάδα του στον τελικό του Λας Βέγκας. Καμία βοήθεια δεν είχε στο φινάλε ο φανταστικός Γιάννης Αντετοκούνμπο (37π. 10ρ.) με τα «Ελάφια» να χάνουν κατά κράτος στο τέλος από την ψυχωμένη παρέα του Χαλιμπέρτον με 128-119. 

Φανταστικός αλλά... μόνος ο Γιάννης στο ξεκίνημα για τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε το παιχνίδι εξαιρετικά δίνοντας το σύνθημα και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του με τον Μάιλς Τέρνερ να απαντά από πλευράς Ιντιάνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιάννης συνέχιζε να κάνει ότι θέλει και να καρφώνει πάνω από όποιον προσπαθούσε να τον μαρκάρει όμως τα «Ελάφια» δεν έπαιρναν διαφορά χάρη στην κακή τους άμυνα.

Από τη στιγμή όμως που η Ιντιάνα έσφιξε την άμυνά της, το Μιλγουόκι κόλλησε και σε συνδυασμό με την άνοδο του Χαλιμπέρτον που επικρατούσε κατά κράτος του Λίλαρντ, η ομάδα του Καρλάιλ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με +12 (63-51).

Ο Λίλαρντ ζεστάθηκε όμως η Ιντιάνα έμεινε κοντά και πήρε το ματς χάρη στον απίθανο Χαλιμπέρτον

Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε επιτέλους και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ο οποίος βρήκε το χέρι του και έγινε ο συνοδοιπόρος του Γιάννη με τους Μπακς να κάνουν ένα σερί 11-0 στα πρώτα 4' λεπτά της τρίτης περιόδου και να ανακτούν το προβάδισμα.  

Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν φανταστικός και στην τρίτη περίοδο αντέχοντας στο «ξύλο» των Νέσμιθ και Τόπιν και το κυριότερο ευστοχώντας στις βολές. Κάπως έτσι, και με Μίντλετον και Λόπεζ φανερά εντός παιχνιδιού, το Μιλγουόκι ξεκινούσε από θέση οδηγού την τελευταία περίοδο. 

Ο Νέσμιθ πέραν της άμυνας στον «Greek Freak» βγήκε μπροστά και στην επίθεση δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του ενώ ο Χαλιμπέρτον συνέχιζε να μοιράζει και να σκοράρει όπως έκανε με επιτυχία και στο πρώτο ημίχρονο.

Τα τελευταία λεπτά οι Μπακς είχαν κολλήσει από την περίμετρο. Ο Λίλαρντ... κρύωσε, ο Γιάννης όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε την ενέργεια παίζοντας συνεχόμενα λεπτά, ο Μπίσλεϊ δεν μπορούσε να κάνει το βήμα μπροστά και έτσι η οι Πέισερς βρήκαν τους τρόπους να περάσουν και να διατηρήσουν το προβάδισμα. 

Ο... υπολογιστής Ταϊρίς Χαλιμπέρτον με δικό του τρίποντο στα 48'' πριν το φινάλε έστειλε τη διαφορά στο +8 υπέρ της ομάδας του και κάπως έτσι οι Μπακς θα δουν τον τελικό του πρώτου In-Season Tournament του NBA από το σπίτι τους.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-27, 63-51, 94-91, 119-128