Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου συνεχίζουν να διακρίνονται, ακαταπαύστως, σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουν, σε σημείο που το λατινικό «dura lex, sed lex», δηλαδή «σκληρός νόμος, αλλά νόμος», μπορεί να ισχύει, παρ' όλα αυτά δεν αμβλύνει το αίσθημα αδικίας που φέρνει και η είδηση πως οι δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι εξασφάλισαν μετάλλιο στον αγώνα του Αλγερίου για τη σειρά του Παγκόσμιου Κυπέλλου. 

Διότι περί αδικίας, και μάλιστα ολκής, που αν επρόκειτο για πιο αναγνωρισμένο άθλημα θα είχε φέρει οχλοβοή, είναι να υπάρχουν δύο τέτοιας αξίας και ποιότητας ξιφομάχοι και μόνο η μία να μπορεί να πάει στο Παρίσι. Η FIE, παγκόσμια ομοσπονδία, επιτρέπει ταυτόχρονη παρουσία ξιφομάχων μόνο από τις πρώτες χώρες στη βαθμολογία της, ενώ η Εθνική, που έχει φτιαχτεί προσφάτως, με όλη την ανταγωνιστική φύση της, παραμένει σε εμβρυακό στάδιο. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα των Εθνικών, δεν μπορεί να διεκδικεί ταυτόχρονη παρουσία ξιφομάχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024. 



Έτσι, λοιπόν, θα προκριθεί η αθλήτρια που θα έχει την ψηλότερη θέση στο ranking της FIE. Γι' αυτό και όλοι οι αγώνες της ολυμπιακής χρονιάς έχουν μείζονα σημασία, και όχι απλώς για τις διακρίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γκουντούρα είναι στο νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης με 214.000 πόντους, ενώ η Γεωργιάδου στο νούμερο 4, με 209.000. Ουσιαστικά, είναι στο νούμερο δύο και το νούμερο τρία, αφού το νούμερο ένα, η Γαλλίδα Σάρα Μπάλζερ, που επρόκειτο να αντιμετωπίσει η Γκουντούρα στον ημιτελικό της σπάθης για τη διοργάνωση στο Αλγέρι, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της μέσω του ομαδικού. Ωστόσο, η διαφορά από τις υπόλοιπες τέσσερις αθλήτριες που περνούν είναι τόσο μεγάλη, που είναι σχεδόν μαθηματικά απίθανο να μη βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα που δίνει τα εισιτήρια. Το θέμα, λοιπόν, είναι ποια θα έχει καλύτερη βαθμολογία. 

Ένας τελείως πικρός εμφύλιος ανάμεσα στην 26χρονη Γκουντούρα και την 32χρονη Γεωργιάδου. Η τελευταία, μάλιστα, που θα αντιμετωπίζει το νούμερο 8, την Ουκρανή Όλγκα Χάρλαν, «καίγεται» να έχει καλύτερο πλασάρισμα από την Γκουντούρα, προκειμένου να τη φτάσει στη βαθμολογία.