Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στο ranking της FIE για τη σπάθη Γυναικών στην ξιφασκία μετά την παρουσία της Δώρας Γκουντούρα και της Δέσποινας Γεωργιάδου στον αγώνα για τη σειρά του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Αλγέρι. Τα δύο κορίτσια ολοκλήρωσαν την παρουσία τους την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, με το χάλκινο μετάλλιο, που εξασφάλισαν από την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. 

Η Γκουντούρα ηττήθηκε 15-10 από το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, τη Σάρα Μπάλτσερ, 15-10 στο δικό της ημιτελικό και η Δέσποινα Γεωργιάδου, που πέρασε ένα πρόβλημα υγείας μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, έχασε 15-12 από την Ουκρανή Όλγκα Χάρλαν, νούμερο οκτώ στον κόσμο. 

Η Γεωργιάδου υπολείπεται της Γκουντούρα 5.000 πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και με το ίδιο πλασάρισμα και χωρίς μικρό τελικό στο Αλγέρι, η κατάσταση παραμένει ως έχει. Η πρώτη Ελληνίδα στη βαθμολογία θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου 2024)

Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας: Η πορεία των Γκουντούρα και Γεωργιάδου προς το μετάλλιο

Για την ιστορία, η Γκουντούρα ξεκίνησε τους αγώνες της με νίκη επί της Βουλγάρας Νεϊκοβα με 15-9 και ακολούθησαν οι προκρίσεις επί της Λεμπάς (Γαλλία) με 15-5 και της Τσάμπερλεϊν (ΗΠΑ) 15-6, αγώνας που της εξασφάλισε τη θέση της στην οκτάδα. Έπειτα, νίκησε τη Μαρτίνα Κρίσιο από την Ιταλία 15-13, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Από τη μεριά της, η Γεωργιάδου νίκησε στη φάση των «64» την Λόλα Πόσικ από τις ΗΠΑ με 15-8, στον επόμενο γύρο την Ελόισα Πασάρο από την Ιταλία με 15-10, και την Ιοάνα Ιλίεβα από την Βουλγαρία με 15-11, φτάνοντας στα προημιτελικά. Εκεί, επικράτησε Γαλλίδας Μανόν Απιτί Μπρουνέ 15-11.