Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ενώ αύριο το απόγευμα στις 17:00 οι κ.κ Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσουν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, ύστερα και από την πολύωρη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο εύρος του δημόσιου οικονομικού χώρου για το 2019 και τις επόμενες ημέρες ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κοινωνικό πακέτο που θα ισχύσει από φέτος.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν τα «Παραπολιτικά», οι ίδες πηγές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για δεύτερο κοινωνικό πακέτο μετά τις ευρωεκλογές.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τις 120 δόσεις, η οποία θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, αφορά οφειλές σε ταμεία, εφορία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Στη σύσκεψη που ξεκίνησε στις 14:00 και ολοκληρώθηκε στις 19:00 συμμετείχαν οι κ.κ Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργος Χουλιαράκης ενώ αμέσως μετά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκομωσία του νέου υπουργού Τουρισμού, Θανάση Θεοχαρόπουλου.