Εισηγήσεις να τα βρει με τον Πάνο Σκουρλέτη (τουλάχιστον) δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας από στενούς του συνεργάτες, μιας και έχουν αρχίσει εκ νέου οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και του συνεδρίου αναβάπτισης, που λόγω κοροναϊού αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται διατεθειμένος να κάνει το... μεγάλο βήμα, ωστόσο ανησυχεί για την αντίδραση του γραμματέα, που αισθάνεται ακάλυπτος από την ηγεσία της Κουμουνδούρου σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα.

Στον αντίποδα, ούτε που να ακούσουν για το ενδεχόμενο αυτό δεν θέλουν οι Παππάς, Τζανακόπουλος και ΣΙΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτόν τόσο ο Σκουρλέτης όσο και οι υπόλοιποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ο Τσακαλώτος κυρίως) θα μπουν δυναμικά στην εσωκομματική μοιρασιά της επόμενης ημέρας, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να χάσουν κάτι από τις επιδιώξεις τους.

Α, να μην το ξεχάσω: στην ίδια γραμμή είναι και ο Βαξεβάνης, ο οποίος επ' ουδενί επιθυμεί τη δικαίωση εκείνου που του απέδωσε τον χαρακτηρισμό του νεοαυριανιστή. Πάλι σε δίλημμα ο Αλέξης...