Ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται πλέον σε απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι μόνο που ο Τσίπρας στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» μίλησε πολύ θερμά για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ακολουθώντας τη γραμμή Ξανθού και όχι τη δική του.

Ούτε που σε προηγούμενη συνέντευξή του στην «Αυγή» είχε εμμέσως καυτηριάσει το ύφος με το οποίο πολιτεύεται ο μέχρι πρότινος στενός του φίλος (περνούσαν μαζί τις διακοπές τους). Είναι και κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό και αυτό μετράει περισσότερο από τα προηγούμενα.

Ο Παύλος Πολάκης είχε προτείνει να μπει στο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι 2» πρόνοια για αύξηση των αμοιβών των νοσοκομειακών γιατρών κατά 1 δισ. ευρώ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το έκοψε και έβαλε χρηματοδότηση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, όχι δηλαδή αυξήσεις σε μισθούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης έγινε έξαλλος και χρεώνει την πολιτική ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο βρήκε παρηγοριά στην παρέα του Πάνου Καμένου και λίγες ώρες αργότερα πατούσε like σε φίλους τους στο Facebook που πρότειναν να τα ξαναβρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο και να ξεχάσει Μπίστη, Θεοχαρόπουλο και προοδευτικές συμμαχίες...

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε σπεύσει και προς στήριξη του Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον άφησε ανυπεράσπιστο να εξηγεί πώς απέκτησε τόσο πολλά ακίνητα μέσα σε έναν χρόνο και τα νοίκιασε μέσω ΜΚΟ που σχετίζεται με τον Τζορτζ Σόρος.