«Ηχηρή» απάντηση στις δηλώσεις που έκαναν ξεχωριστά, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίες διαδέχτηκαν τη χθεσινή ανυπόστατη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατηγορώντας τους ότι συναγωνίζονται τον Αλέξη Τσίπρα  στα ψέματα.

«Η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Τσακαλώτος, με τις τελευταίες ξεχωριστές δηλώσεις τους, με αφορμή την απάντηση του οικονομικού επιτελείου στα χθεσινά 7 ψέματα του κ. Τσίπρα για την οικονομία, φαίνεται να τον συναγωνίζονται στην παραπλάνηση, τις αυθαίρετες κρίσεις, τον λαϊκισμό και τις πλειοδοτικές κορώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Για του λόγου το αληθές, ενδεικτικά ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε:

Προσπαθούν να απαξιώσουν το γεγονός ότι, σύμφωνα με την πρόσφατη πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ό,τι αφορά την ύφεση, η Ελλάδα θα έχει συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν η χειρότερη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών-μελών.

Αλήθεια, θα προτιμούσαν για τη χώρα, την τελευταία θέση;

Αποσιωπούν, μάλιστα, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η Ελλάδα θα έχει την καλύτερη επίδοση από όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία) κατά το 2020.

Επιπροσθέτως, στις αναφορές τους για την ανεργία, αποσιωπούν ότι, σχετικά με το ποσοστό των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, η χώρα μας είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι καταστροφολογικές προβλέψεις τους, ευτυχώς για τη χώρα και δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν επιβεβαιώνονται.

Όπως, δεν επιβεβαιώνεται και η δήλωση του κ Τσίπρα, ο οποίος τον Μάιο τόνιζε με σιγουριά: "Η Ελλάδα, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις".

Και αυτό οφείλεται στο ότι η Κυβέρνηση έλαβε έγκαιρα, μεγάλο "πακέτο μέτρων", το οποίο διαρκώς ενισχύει και εμπλουτίζει, προκειμένου να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και της πρωτοφανούς –σε παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες– κρίσης.

Μάλιστα, όταν τα δημοσιονομικά μέτρα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Eurogroup, κατά μέσο όρο, ανέρχονται στο 4% του ΑΕΠ, στην Ελλάδα, αυτά τα μέτρα, όπως αναλυτικά καταγράφει και το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, έχουν ήδη ξεπεράσει το 6% του ΑΕΠ.

Καλώ του Συναδέλφους, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της περιόδου που διανύουμε, να καταστήσουμε τον πολιτικό μας διάλογο -ακόμη και την αντιπαράθεση- ειλικρινή, έντιμο και δημιουργικό, ώστε να προκύπτουν οφέλη για την πατρίδα, τους πολίτες και το πολιτικό σύστημα».