O Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε απαντήσεις με ανάρτηση του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), σχετικά με την την off shore εταιρία, Osios LLC, που έχει στην πολιτεία του Ντάλγουερ, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία εταιρία που στεγάζεται σε ουρανοξύστη και από τα ταμεία της οποίας προήλθαν τα 230.000 ευρώ που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Δεκέμβρη ως δάνειο, για να πληρωθούν οι μισθοί των δημοσιογράφων της Left Media.

Σε ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης «εξήγησε» ότι ο ίδιος δεν είναι βουλευτής και δεν γνώριζε ότι πρέπει και αυτός να υποβάλλει πόθεν έσχες – υποχρέωση που έχουν ωστόσο οι κοινοβουλευτικοί αρχηγοί των κομμάτων.

«Εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό», διευκρινίζει στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την off shore εταιρία στο Μαϊάμι:

Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.

Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.

Εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής.


Χρυσόγονος: «Υπάρχει ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του»

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονο στους «Δεκατιανούς» του ΣΚΑΪ, στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη υπάρχει ασυμβίβαστο με την ιδιότητά του.

offshore-2
offshore-1

Το άρθρο 8 του νόμου 3213 του 2003, όπως τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016, ορίζει ότι απαγορεύεται σε βουλευτές – ευρωβουλευτές αλλά και σε αρχηγούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή και στην Ευρωβουλή, να διαθέτουν μετοχές ή το σύνολο της ιδιοκτησίας εξωχώριας εταιρίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czd82v2l0sqx)