Αμήχανες είναι πλέον οι απαντήσεις του Στέφανου Κασσελάκη σε σχέση με τις εταιρείες στο εξωτερικό απ' όπου ξέχασε να αποχωρήσει, παρά τον απαγορευτικό νόμο που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ για τους προέδρους κοµµάτων. Πρόκειται για τον νόμο που είχαν ψηφίσει ο Τσίπρας και ο Παπαγγελόπουλος που εκτός από τις offshore, απαγόρευε ρητά και κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή πολιτικού προσώπου σε εταιρείες που έχουν έδρα στην αλλοδαπή. Το «μαρκάρισμα» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι στενό, αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ενώ έπρεπε να έχει πωλήσει και να έχει αποχωρήσει, εκείνος παρέμεινε κανονικά για ένα διάστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ποινικά για τον Κασσελάκη.

Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης για το ασυμβίβαστο με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του: Τι προβλέπει ο νόμος, τι ψάχνει ο εισαγγελέας

Πώς δάνεισε τα media της Κουμουνδούρου

Και μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να υπεραμύνονται της επιχειρηματολογίας, που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει αποχωρήσει από την εταιρεία που δάνεισε τα Χριστούγεννα την εταιρεία Left, στην οποία ανήκουν τα κομματικά media της Κουμουνδούρου, ωστόσο γεννιούνται και κάποια σημαντικά ερωτηματικά. Με φόντο, λοιπόν, την αναπτυχθείσα επιχειρηματολογία, που θέλει τον Κασσελάκη, από τη στιγμή που εξελέγη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, να μην έχει καμία σχέση με εταιρείες, προκύπτει μια περίεργη σκέψη. Όπως αναφέρει η στήλη "Big Mouth" του powergame.gr, η σκέψη αυτή συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την πράξη του δανεισμού από μια (πρώην) εταιρεία του Κασσελάκη προς μια άλλη ελληνική εταιρεία που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι το εξής: Με ποια ιδιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή στην πρώτη εταιρεία για να δανείσει τη δεύτερη;

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Δυσκολεύεται ο Κασσελάκης

- Παρακολουθώ με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον τις αμήχανες (πλέον) απαντήσεις, μετά τις «άτυπες ενημερώσεις» του προέδρου Κασσελάκη σε σχέση με τις εταιρείες (όχι τη μία) που ξέχασε να αποχωρήσει, παρά το γεγονός ότι ο νόμος που είχαν ψηφίσει ο Τσίπρας και ο Παπαγγελόπουλος ήταν ξεκάθαρος. Κι όταν λέω ξεκάθαρος, πιο πολύ δεν πάει, αφού εκτός από τις offshore, ρητά και κατηγορηματικά απαγόρευε κάθε εμπλοκή πολιτικού προσώπου σε εταιρείες που έχουν ως έδρα το εξωτερικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν το έχει καταλάβει, έχει μπλέξει και μάλιστα για τα καλά, αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία και όχι από τα βιντεάκια του tik tok, ενώ έπρεπε να έχει πωλήσει και να έχει φύγει, αυτός για ένα διάστημα παρέμεινε κανονικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ποινικά για τον ίδιο.

Πώς δάνεισε τα media

- Πάντως, με αυτά που ακούω και διαβάζω τις τελευταίες μέρες από τον Κασσελάκη και την παρέα του, σε πολύ λίγο θα σκίσω τα πτυχία επί των οικονομικών που δεν γνωρίζω. Αφορμή αποτελεί αυτή η φοβερή και τρομερή επιχειρηματολογία, που θέλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποχωρήσει από την εταιρεία που δάνεισε τα Χριστούγεννα την εταιρεία Left, στην οποία ανήκουν τα κομματικά media της Κουμουνδούρου. Επειδή είμαι καλόπιστος, αποφάσισα να προχωρήσω στην αναπτυχθείσα επιχειρηματολογία, που θέλει τον πρόεδρο Stefanos, από τη στιγμή που εξελέγη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, να μην έχει καμία σχέση με εταιρείες. Το δέχθηκα λοιπόν και το χώνεψα κιόλας. Και αφού το δέχθηκα και το χώνεψα, μου προέκυψε μια περίεργη σκέψη, που συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την πράξη του δανεισμού από μια (πρώην) εταιρεία του Κασσελάκη προς μια άλλη ελληνική εταιρεία που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ποια ιδιότητα ο πρόεδρος έδωσε εντολή στην πρώτη (εταιρεία) για να δανείσει τη δεύτερη (εταιρεία); Ομολογώ ότι θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση.