Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τα όσα είπε στο μεσημεριανό του βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με το πότε αποχώρησε από τις εταιρείες του. Πηγές του κυβερνώντος κόμματος σχολιάζουν δηκτικά πως «οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας».

«1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: «Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση». Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: "Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023"», τονίζουν οι κομματικές πηγές της ΝΔ.

«Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;», καταλήγουν οι πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απάντηση στις αιχμηρές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως ο Μητσοτάκης «των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το ανακάλυψε το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών».

Ακόμη ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στη νέα εποχή και προσθέτει πως το επιτελείο του έχει λάβει πολλά βιογραφικό υποψήφιων ευρωβουλευτών. Μάλιστα όπως λέει διαβάζει ο ίδιος τα βιογραφικά των υποψηφίων και προσθέτει ότι «με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο».

Επιπλέον τόνισε ότι «απόψε στην Τεχνόπολη θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια». Παράλληλα πρόσθεσε ότι αύριο Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το ευρωπρόγραμμά του προκειμένου «να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μία Ευρώπη της Προόδου».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου «λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας».